Semangat Itu Penting


Assalamualaikum wbt,

Selamat datang ke blog Fatin Zaini.

Mesti ada yang tertanya alahai macam takde bisnes lain ke nak dibuat? Bagus sangat ke bisnes nie? Boleh percaya ke? Boleh ke nak buat? Balik modal tak nie? Pandai ke nak jual kat orang? Nak ke orang beli? Dan plus plus plus pertanyaan orang.

Okey, fatin akan kongsi pengalaman fatin tentang persoalan di atas. Insyallah. *kalau lepas nie korang baca ada ayat yang salah silap, harap dimaafkan dan silalah tegur fatin yee*

Yes, first of all. Semua persoalan yang kat atas memang menyala atas kepala fatin sebelum join bisnes nie. Sebenarnya, fatin sendiri dah lama tahu kewujudan bisnes nie. Tapi dulu sebelah mata tak pandang ! Sebabnya. . .  Yup, betul ! Dengan pertanyaan yang di atas.



Tapi walaupun ia adalah sejenis bisnes yang berbunyi "MaLaM", but the procedures and business strategies yang dijalankan oleh Hai-O Marketing nie memang betul-betul menarik minat fatin. Fatin sendiri belajar kos bisnes dan fatin sendiri dah study and research each of part tentang oraganisasi nie, fatin tahu serba sikit kehebatan company macam mana. Kalau nak pertikaikan dengan company "MaLaM" lain pun takdak masalah untuk kita, sebab benda yang sama jugak tapi lain produk lain strateginya. Study and research dulu kehebatan company tuh dan nilai sendiri laa. *Tak salah di sisi undang-undang pun kalau kita nak stalker benda yang kita patut nak tahu.*

Jadi, bila fatin sendiri dah ikuti perkembangan bisnes nie. Business strategies company memang sangat POWER dan MANTAP ! Sama juga dengan company lain takde beza jauh pun. Betul orang cakap, kalau nak berjaya you kena betul-betul nilai kemampuan company tuh dan tahu selok-belok kemampuan dia. Jangan main terjah dan melatah jer tahu.

Bila fikir masak-masak, tak salahkan kalau fatin yang baru nie nak belajar erti sebenar dunia perniagaan. Untung rugi dah memang adat laa dalam dunia nie. Kalau kita nak BERJAYA, kita mesti telan dulu setiap pahit RISIKO yang ada.

Apa-apa pun, setiap yang kita nak buat mesti kita minta petunjuk dulu dari ALLAH wbt. Sebab Dia lah tempat rujukan kita yang paling afdal. Jadi fatin perlukan sokongan dan dorongan untuk berjuang dalam dunia nie. Insyallah.

Jawapan tersebut ada di sini >>Kliks sini<<



p/s: entry nie hanya pandangan dan luahan fatin sendiri. bukan tujuan untuk menyindir mana-mana pihak. setiap sesuatu ada kelemahan dan kekuatannya. terpulang pada kita untuk menilai baik buruknya. 


Wassalam,

Comments

Popular Posts