Posts

Showing posts from July, 2012

Hilang Breast. . Opss!

Image
Dengar tajuk pun dah seeeraaam ! Tambah laa nak tengok kan? Wahai si gadis dan si jelita, tahukah anda bahawa penyakit yang paling digeruni oleh wanita adalah BREAST CANCER!!! Hilang "aset" kita yang nie alamat hidup pun dah tak berguna lagi. Nak teruskan kehidupan sebagai wanita sempurna pun tak bersemangat bila kita kehilangannya. Jadi, pernah anda terfikir yang BRA yang anda gunakan sekarang nie SELAMAT atau TIDAK ?? Atau kita sendiri tak pernah terfikir tentang hal nie. *asal boleh pakai & tampung sudah elok kan* Sebenarnya, tidak ramai wanita yang mengambil berat tentang hal nie. Tapi, bila sudah DISAHKAN mendapat penyakit no.1 nie, baru kita nak berjaga-jaga dan merawat. Alahai, seribu kali sayaaaaannng, semua tuh tak kan membantu lagi. Jadi, nak ke terjadi pada kita lepas nie??  Jom ikuti entri fatin kali nie di bawah :- Jadi, fatin ingin berkongsi dengan anda tentang KEHEBATAN PREMIUM BEAUTIFUL yang selalu menjadi bualan orang. Korset nie dapat

Perniagaan MLM Halal ke Haram?

Image
Kali nie fatin mahu share dengan readers tentang persoalan yang selalu menjadi buah mulut orang. 1) Eh, nie perniagaan mlm kan? Halal ke? 2) Boleh ker nak join bisnes nie? 3) Apa syarat perniagaan MLM nie sisi di hukum syarak? 4) Bisnes nie makan duit riba kan? Boleh ke orang melayu buat? 5) Was-was laa dengan bisnes nie? 6) Dan sebagainya tentang isu perniagaan MLM nie.. Jadi, fatin tergerak hati untuk cuba membuka perspektif orang tentang yang selaulu dikaitkan dengan perniagaan MLM nie. Entry kali menerangkan tentang syarat yang perlu dipatuhi oleh perniagaan Multi-Level Marketing yang selalu menjadi bualan orang tuh. Akak, abang, pakcik, makcik, adik-adik. Boleh baca dulu sebelum buat andaian yee.. ^_^ Jawapan Lebih details lagi anda boleh layari di sini >> PENTING<< . Semua prosedur telah dinyatakan di situ dengan jelas oleh Jabatan Agama Islam Malaysia  http://www.islam.gov.my/muamalat/sites/default/files/garis_panduan/2011/09/garis_panduan_mlm_20111.pdf

MLM Pemusnah Hidup

Image
  Assalamualaikum wbt, Kali nie fatin nak share keratan akhbar yang selalu dikaitkan dengan perniagaan jenis  Multi-Level Marketing   (MLM) nie. Banyak pihak suka pertikaikan perkara negatif apabila mendengar perniagaan jenis MLM nie. Terutama yang melibatkan syarikat Hai-O. Anda pernah mendengar nama company nie??! Tetapi, tanpa disedari banyak usahawan yang telah berjaya dilahirkan oleh  Syarikat Hai-O . Sudah TERBUKTI dan telah diyakini oleh kebanyakkan usahawan yang lahir di bawah naungan syarikat nie. Tak percaya?! Ikuti keratan di bawah nie yea..   Paling membanggakan apabila Hanis Haizi sendiri mampu berada dalam keratan akhbar hasil titik peluh beliau sendiri tak sampai 3tahun dalam bisnes nie. Dahulunya sebagai seorang surirumah sepenuh masa, tetapi sekarang beliau mampu mengubah 360 darjah dalam kehidupan beliau bersama keluarga tercinta.  -banggakan- :)  Ikuti kisah Hanis Haizi di sini : Entry 1  Entry 2 Entry 3 Tak lu

The Power of GLAM !!

Image
Pernah dengar GLAM?? Eh, bukan GLAM magazine tuh yee.. Yang dimaksudkan disini adalah Green Leaders Academy Malaysia.. Tak pernah dengar? Moh kita baca entry nie.. -enjoy yeah- :) ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN!! Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini. After 2 years Hanis Haizi berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.  Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong. Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!  Jom tengok kat si

Bangga Hanis Haizi Dalam Artikel Berita Harian

Image
Assalamualaikum wbt, Macam mana dengan hari ke-2 puasa anda dan wekeend nie?? Okeyh ataupun sebaliknya?! Mesti yang kaum Hawa yang dah berumahtangga ligat memikirkan apa yang hendak dimasak untuk berbuka nanti. Tapi yang berkerjaya, make it simple says "jom p bazar ramadhan,hehe". -gurau jer sebab semua orang boleh pergi bazar ramadhan tuh-. Sementara nak tunggu waktu berbuka tiba, apa kata jom kita usha entry terbaru fatin. -menarik- Ada sesiapa tak kenal dengan si jelita rupawan nie?? *angkat tangan lajulaju dan jerit namanya!! huish CONFIRM psycho* Bagi yang tak mengenalinya lagi, jangan risau fatin tetap akan perkenalkan kepada anda siapa jelitawan nie sebenarnya.  PERNAH menyalahkan keputusan ibu bapa membenarkan dia berkahwin sebelum menamatkan pengajian di kampus dan lebih menambah tekanan, dia disahkan hamil anak pertama sejurus selepas pernikahan.  Akui Hanis Haizi Abdul Hamid, ketika berkahwin, usianya baru memasuki angka 22 manakala suami,

Ketahui Keberkesanan Garam Buluh dan Pil Maharani

Image
Hari nie fatin nak share tentang produk yang sudah TERBUKTI keberkesanannya. Mungkin ramai yang dah kenal dengan produk nie. Jadi, mari kita ketahui sepintas lalu tentang produk nie. Sebelum tuh, jom kita tengok video nie dahulu. Testimonial Diabetes dan Kencing Manis Testimonial Darah Rendah, Migrain dan Haid Tidak Teratur * * * * * * * * * * * Ketahui Keberkesanan Garam Buluh @ Bamboo Salt Premier Drink Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas). Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus. Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia. Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal. Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah. Meningkatkan daya pemulihan badan. BERMINAT??  Mari HUBUNGI saya Sekarang untuk maklumat lanjut m

Garam Buluh (Bamboo Salt Premier Drink)

Image
Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. Apakah bezanya Garam Buluh dengan garam bia

Persoalan Mengenai Beijing Te Zhi Bai Feng Wan atau Pil Maharani

Image
Beijing Te Zhi Bai Feng Wan atau lebih dikenali sebagai Pil Maharani adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. Beijing Te Zhi Bai Feng Wan menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita. Apakah itu Beijing Te Zhi Bai Feng Wan? Preskripsi asal Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming, ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan

Kenali Profil Syarikat

Image
HAI-O MARKETING SDN BHD   ialah anak syarikat KUMPULAN HAI-O ENTERPRISE BERHAD. Kumpulan Hai-O telah tersenarai di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL) sejak 1996. HAI-O MARKETING  yang ditubuhkan pada 1992 ialah Syarikat Jualan Langsung yang menjalankan perniagaan secara pemasaran berbilang tingkat. Pengerusi pertama syarikat ini ialah Allahyarham Dato Dr Usman Awang. Sejak 10 tahun lalu, pelan pemasarannya telah mendapat sambutan di kalangan Bumiputera dengan pelbagai produk jualan buatan Malaysia dan luar negara. Antara beberapa produk yang dipasarkan ialah penapis air, pakaian dalam wanita, baja semburan, makanan dan minuman kesihatan, barangan kegunaan harian serta pelbagai produk lain. Pelan pemasaran  HAI-O MARKETING  adil dan telus di mana 67% dari keuntungan telah diagihkan kepada pengedar sebagai ganjaran. Syarikat ini komited dalam usaha memupuk sifat keusahawanan kaum Bumiputera serta menggalakkan pengedar menjadikan perniagaan sebagai kerjaya pilihan. Malah ra

Senang Ke Nak Jual Premium Beautiful??

Image
Assalamualaikum wbt, Hari nie fatin nak nak jawab persoalan kebanyakkan orang akan bertanya "SENANG KE NAK JUAL PREMIUM BEAUTIFUL NIE, DAH LAA MAHAL??" Jadi, jom baca entry di bawah nie sebaik mungkin. Insyallah soalan anda akan terjawab. :)) Apa yang menyebabkan Premium Beautiful ni senang nak jual? Premium Beautiful ni sudah lama di pasaran dan orang dah tahu kebaikan dan keberkesanannya. Semua testimonial yang ada di internet semuanya positif dan tak ada lagi orang yang complain this product ok ke tak. Premium Beautiful ni SUPERBRAND produk ok, sudah tentulah orang tak syak nak beli lagi. Premium Beautiful is lifetime warranty product. So beli mahal-mahal pun, rasa memang berbaloi sebab kainnya tahan seumur hidup. Walaupon rosak seperti cangkuk tercabut ke, terkoyak ke, boleh repair at NO COST, FREE of charges.. Kebanyakan customer yang approach fatin for Premium Beautiful takkan tanya banyak tentang korset ni sebab dah famous dan dikenali ramai. So, fatin ta

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..