Fikir Sejenak : Kasih Si Anak Yatim

Kesempitan wang yang memisahkan kasih sayang antara anak - ibu dan ayah & suami - isteri . 

Penghuni baru rumah anak - anak yatim Baitul Kasih . 
3 beradik ini yang merempat di dalam kereta curi bersama ibu yang baru 4 hari melahirk
an baby kerana ayah di penjarakan kerana kes samun hingga mangsa cedera parah - sebulan merempat dalam kereta dengan hanya makan roti yang di beli di petronas - dengan izin Allah ditemui oleh pengasuh rumah anak - anak yatim di petronas dan di bawa balik kerumah anak - anak yatim - 2 hari kemudian si ibu yang berusia awal 20an melarikan diri meninggalkan 3 anak - anak mereka di rumah anak - anak yatim . 

" tidak cukupkah kesilapan dan kesengsaraan mereka yang boleh kita jadikan
pengajaran supaya tidak berlaku kepada kita dan pewaris kita . Berjuanglah sementara kudrat muda ada demi kebahagiaan rumahtangga dan pewaris di hari depan . Jangan harapkan pasangan dlm hidup kerana pelbagai kemungkinan boleh berlaku ."

-petikan ikhlas dari Kak Ana-


Bayangkan sekiranya perkara macam nie terjadi pada kita sendiri..

 =,=

Comments

Popular posts from this blog

Siapa Tak Nak RM4500 Dalam Akaun !

Hotel Outrigger Surfers Paradise, Australia

Review Buku Crappy to Happy

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..