Fikir Sejenak : Senang vs Susah

Ibu/bapa wajib kerja kuat untuk menyediakan tabung simpanan kerana masa depan tiada siapa tahu . Ibaratkan seperti "sediakan payung sebelum hujan " kepada keluarganya..

Sebagai contoh :

Anak arwah Dato Sosilawati - walaupun beliau sudah meninggal dunia namun kehidupan anak - anak terbela dan selesa di rumah sendiri kerana beliau telah meninggalkan simpanan dan ilmu pelajaran untuk mereka . 


Yg menyedihkan .. 
Ramai anak - anak yatim yg dibiarkan oleh saudara mara kerana tiada harta yg ibu / bapa tinggalkan untuk menanggung anak -anak mereka melainkan anak - anak untuk dibela oleh sesiapa sahaja sehingga ada adik- beradik yang terpisah kerana dibagikan kepada keluarga - keluarga saudara .


Jadi, kehidupan yang mana satu pilihan anda kelak??!

Comments

Popular posts from this blog

Siapa Tak Nak RM4500 Dalam Akaun !

Travelog Makan | Nasi Kukus Ayam Goreng Best di Wangsa Melawati Kuala Lumpur

Kenali Jenis Durian Di Malaysia

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..