Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Ramai bertanyakan fatin kenapa nak sangat buat business bersama Green Leaders Academy Malaysia(GLAM) atau nama ringkasnya Green Leader Group(GLG)?? 

Apa benda GLAM nie??

Tempat untuk bagi kita femes ker?

Betul ke GLAM boleh bantu kita untuk mengubah kehidupan daripada biasa-biasa kepada luar biasa??

Best sangat ker?? 

Macam mana nak join?? 

Siapa yang boleh join??

Dan seangkatan dengannya.. 

Teee___eeeT 



Okey, with my humble thinking. Now, i'm ready to answer all the questions. ^__^

Dulunya fatin memang tak tahu menahu tentang kewujudan bisnes bersama GLAM nie. Maklum laa fatin salah seorang fresh graduate. Habis jer study, terus balik kampung dan mula tanam anggur tanpa berbuah. Haha.

Kemudian, terjumpa dengan Nurul Ain Zulkarnaind a.k.a Yong. Mula-mula tuh, saja follow kemana saja dia pergi untuk bisnes nie. Tapi lepas tuh, ada plak kenalan fatin tanya tentang bisnes. Waaah, niat mulanya just nak ikut/assistant yong jer pegi berbisnes. Tak sangka plak boleh terjebak sekali dalam bisnes nie. So, memandangkan tengah menjadi penganggur lebih baik fatin ambil peluang nie. 


Dulu facebook hanya jadi warung kopi chit-chat tak tentu pasal, now dah bertukar jadi kedai kopitiam untuk chit-chat sambil berbisnes. And now you can imagine how i can spend my time by using facebook plus business. Fleksibel kan??! Betul cakap yong, dengan online facebook jer kita boleh buat duit.

Jadi, bermulalah perjalanan fatin dalam business nie.


Time nie follow jer yong kemana saja untuk bisnes dia.

#terasa diri nie sangat comot dan selekeh.


Kemudian, kak ija atau Shaliza Aziz datang untuk briefing dengan team utara about this business di Emerald Putri Hotel, Sungai Petani, Kedah.

#dulu jumpa sekadar tetamu rumahnya saja, tak sangka lepas tuh dapat join bisnes beliau plak.






Dulu fatin langsung tak kenal mereka nie. Bawa laa diri fatin yang sebatang kara nie semata-mata nak ambil ilmu bisnes punya pasal.

#betul kata orang tak kenal maka tak cinta, jadi mereka-mereka yang fatin tak kenal dulunya sekarang dah bertukar jadi kawan plus macam adik-beradik plak. 


Orang pernah cakap, kalau nak kaut ilmu biar sampai ke negeri China. Jadi, nie first time fatin datang kaut ilmu di Kuala Lumpur.

#bila tengok balik picture nie, nak gelak/nak malu/semua perasaan ada. haha. 

First time pergi kelas. Nak berbisnes harus ada ilmu. Kalau tak, ibarat bawa kereta takda stereng laa jawabnya.

#keciknyaa diri rasa time nie bila diri di apit oleh orang-orang positif dan berjaya, hehe




Nie laa jelitawan dan pelopor GLAM yang fatin selalu stalker iaitu Hanis Haizi. Yelaa kata nyaaa surirumah, tapi tak kan sorang surirumah boleh bergaya vogue da vasss macam nie? Oh noooo mulut tak penah lekang cakap mustahil ! mustahil ! tak kan kot ! nak cakap dia kawen dengan jutawan pun bukan. Jadi, terus stalker diary dia dari A sampai Z.

#nak bergambar time nie pun rasa segan, yelaa kita dengan harum semerbak bau badan, comot lagi huduss ada hati nak bergambo dengannya. tapi apa yang fatin fikirkan tentang hanis semuanya salah sama sekali. Sebenarnya beliau terlalu sporting dan rendah diri. 



* * * * * * * *  * * * * * * * * * * *


Jadi selepas beberapa tempoh berjinak dengan bisnes nie, 

can't believe it that something could happened with myself.


Attend class di GLAM, pemberi semangat dan dorongan with Hanis Haizi.

#hati terus berkobar-kobar jerit one day fatin nak jugak jadi macam beliau. amin.



Bersama tulang belakang Hanis Haizi. Yang dulu ingatkan hanis kawen dengan jutawan tapi sebenar, mereka sama-sama juangkan bisnes nie sehingga ke tahap sekarang.

#i'm proud both of u ^_^

Kawan, adik-beradik yang dulunya tak kenal sekarang masing-masing berjuang dengan matlamat yang satu. 

#mission wanna to improve our life.

Bersatu kami teguh, TEAMWORK kata kunci kami bersama hot mummy kak ieja @ Shaliza Aziz dan yong  @ Nurul Ain Zulkarnaind.

Fatin adalah salah seorang silent readersss kak Sha Khalid. Beliau salah seorang air tangan Hanis Haizi dari GLAM yang sudah berjaya.

#kalau beliau boleh buat kenapa tidak kita pun turut ikut jejak, benda baik follow jer..


Akhirnya, dalam beberapa tempoh hasil bisnes kami mula menampakkan hasil.

#hari kami diraikan. tengok di sini >> Diraikan di Menara PGRM, Cheras <<

Thanks to ALLAH kerana menemukan fatin bersama Greeen Leaders Group di bawah naungan GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA (GLAM)


~ ~ ~ ~ Sepintas lalu ~ ~ ~ ~ 


fatin sendiri tak percaya diri yang dulunya seperti nie. . . . . .






Bertukar 

kepada 

ini 








Perubahan semasa nie betul-betul mencorakkan kehidupan baru dalam hidup fatin sekarang. Semua ini adalah hasil air tangan GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA(GLAM).

Sesiapa saja boleh menyertai GLAM nie. Kerana sudah terbukti surirumah, students, kerani am, operator am, akauntan, ahli farmasi, nurse, guru, doktor pun bernaung di bawah GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA (GLAM) nie..



Tujuannya hanya satu, 
setiap orang ingin mengubah kehidupan daripada belenggu hutang, kesempitan wang, kegawatan ekonomi dan impikan kehidupan yang bahagia di samping keluarga dan orang tercinta. 



GLAM cuba membantu dan membuka minda kita untuk mencari jalan penyelesaian sah di sisi undang-undang dalam mencari rezeki yang halal.

Fatin sendiri sudah yakin dengan keberkesanan tunjuk ajar dari GLAM. Anda bila lagi????!! ^__^

Ingin ketahui dengan lebih lanjut tentang GLAM ??!

Hubungi fatin di sini :-

SMS/CALL : 019-448 1391 
FACEBOOK : Fatin Zaini 

Comments

Popular posts from this blog

Tips Pulihkan Diri Daripada Kemurungan

Isi Gelas Yang Kosong Dengan Ilmu

BismillahiMasyaAllah Alhamdulilah

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..