Perempuan Hodoh

Hari nie search google jer asyik jumpa ayat :-

Dulu vs Sekarang

Pretty vs Ugly

Why you need to change yourself

and Bla Bla Bla..



Jadi, fatin sahut cabaran nie untuk buka pekung di dada tentang jejak langkah fatin serba ringkas.


Feeeuuuwww berpeloh gak laa nak buka album dan buat entry tentang nie..


Commonly, bagi sesiapa yang dah kenal fatin mesti tahu hidup fatin macam mana. Sebab dulunya fatin 100% BUTA FASHION !! Hentam laa berapa juta kali kata orang bahawa fatin nie tak reti bergaya ! Yess i admit about that statements, dearsss...


Nak usha rupa Fatin Zaini, silakan scroll ke bawah yee. . . . 

Mempersembahkan

Gambo-gambo teman yang tak seberapa nie

Nie saja yang sempat tempek dalam blog

DAH READY????!!!

Jom  Jom  Jom







2




3





Cakkkkk !!!









Ya ampun, biar betul diri eden dulu nie???! 

Hehe u guys as a reader must believe it. Betul laa nie Fatin Zaini yang anda tengok. Semua pictures yang di tempek tidak di edit kaler-maler yee, just crop and paste link ONLY.

Yakin dan percaya lah bahawasanya itu saya Fatin Zaini. Hahahaha *bangga jap*

Sebab apa yang anda tengok sekadar renungan sejenak jer.. Hehe.  Yela time kat kolej dulu, jangan mimpi laa nak nampak fatin melaram vogue da vasss macam si gadis si dara yang lain. Mereka mungkin stylista habisssss. Tapi makk tak boleh lagi time tuh nakkk !! Punca paling ketara adalah kerana. . . . . . . ongkos $$$$$ tak meriah dan tak mengizinkan. Duit sara hidup kat sana tinggi -bajet macam stay oversea tapi hakikatnya dalam negara lagi- Jadi kena pandai laa survive hidup kat sana. Maklum family pun bukan orang senang. Nak tak nak kena hidup ala kadar jer.

Ingat lagi time belajar tuh, fatin pernah buat bisnes kecil-kecilan macam jual barang kesihatan, rawatan resdung, massages, buka gerai jus dan makanan (involved projek keusahawanan), part-time pasar malam dengan housemate dan macam-macam lagi. Haaa kat situ anda boleh bayangkan rupa paras fatin macam mana. 

#sila lah describes sendiri yee, saya dah merah muka nak cerita#



Habis jer 3tahun mastautin tempat orang, fatin balik ke kampung halaman. Menganggur kejap. Tapi nak duduk menganggur, goyang kaki saja kat rumah memang tak boleh duduk laa. Tiap-tiap hari migraine kepala nie pikir mana nak cari duit untuk buat duit belanja poket, top up, shopping, belanja family, bil-bil segala bagai. Huuuuiisssh, seram kan dengar?! Mengalah orang dewasa yang dah kawen dengan banyak tanggungan plak. Itu lah hakikat sebenar fatin.

Fatin tak suka mengharapkan duit orang lain termasuk my parent. Sebab fatin dah diajar dari kecik supaya jangan asyik bergantung dengan orang. Kalau boleh buat sendiri, mampu cari sendiri, buatlah. Takut-takut bila besar susah plak nak survive hidup. Finally, i got the answer why my parent taught me such like that. 

Love u my beloved mak dan ayah !!


 Jadi, selepas kejadian tuh mula lah perjalanan fatin yang tak seberapa nie. . . . 

Mula bertaktih bak baby yang baru nak belajar merangkak berjalan. *sempat lagi bermadah* ^__^


Now, i would like to present my footsteps !!!

Dengan peluang yang ada, fatin mula belajar untuk cari siapa diri FATIN ZAINI.

Mulakan hidup baru dengan peluang bisnes sekarang yang diperkenalkan kepada fatin. Siapa nak percaya fresh graduate boleh transforms jadi usahawan??!! Mostly, banyak berkata-kata yang fatin nie bajet nak femes, nak menunjuk-nunjuk diri, bongkak dan seangkatan dengannya. 

Padahal hakikat tak ramai yang tahu susah senang fatin macam mana. Perit woooo... Tambah nak melayan ragam manusia yang macam-macam karenah bila tengok diri kita ada perubahan. Lagi meluas coverage wi-fi mereka.

*tuh jaa yang sempat diluahkan, cewaaah*

Jom cuci mata dulu sekejap !!


Testimonial my Hot Product Premium Beautiful dan Health Cares yang lain. Ini laa hasilnya.. 

#proud of myself ^_^


with yong dan ann ruslan. 

#business sharing dengan salah seorang unknown dari Selangor. ikut kan unknown nie dah senang-lenang, tapi beliau pun still nak tahu business yang kami buat. 

katanya, nak isi masa lapang sambil nak ada ilmu bisnes untuk masa depan. mungkin bukan untuk beliau tetapi untuk anak-anak. takkan nak harapkan kemewahan dari keluarga jer. beliau pun nak buktikan kemampuan diri dan jadikan contoh untuk anak-anak beliau bahawa ibu surirumah pun mampu berjaya. 
*terharu kot*

nie first time dapat beraya 2012 dengan business partner yang sama-sama buat. 

#fatin dorang sebab ada yang background surirumah, banker, operator am, kerani, kerja sendiri pun nak jugak buat improvement dalam hidup dorang. dari situ terdetik fatin, apa salahnya if fatin buat benda nie dari awal sebagai persediaan. benda dah kenal dari usia muda lebih baik kita gunakan sebaik mungkin.



Nie laa wajah-wajah batu pengasah fatin. tengok laa yang dulu selekeh tapi sudah jadi mini transformer dalam mencari kehidupan untuk hari esok.

#thanks a lot kak ija @ shaliza aziz dan yong @ nurul ain zulkarnaind

tak lupa ratu transformasi fatin iaitu Hanis Haizi. dulu surirumah sekarang dah jadi jutawan !! 

 ikuti kisah di sini >>> Hanis Haizi<<

apa itu GLAM???

hebatkah Hanis Haizi?!


   

THANKS to ALLAH sebab pertemukan fatin dengan peluang nie. Tipu laa fatin cakap yang first time dengar peluang nie pun perasaan was-was takda. Segala soalan penuh dalam kepala nie haa. Tapi bila fatin dah researches dan korek-korek rahsia tentang peluang nie alhamdulilah. Semua sah dan takyah ragu-ragu. Atas diri kita jer sama ada nak ambil peluang nie ataupun tak.

Peluang yang datang bukan satu PAKSAAN. tetapi adalah satu TAWARAN !! 

Kehidupan dulu tuh sangat berbeza. Senang cakap kalau orang nampak ke selisih ke CONFIRM cakap DAH TAK KENAL ataupun TAK PERASAN.



Comments

Si Matatajam said…
Cantiknya Fatin.. M balas kunjungan dan follow sini...i wish u luck in PB
Unknown said…
Hye Fatin Zaini. Fatin Adawiyah kat sini.

Saya dulu pun macam tu. Sangat tak kemas!

But, sentiasa berusaha ke arah kecantikan. Alhamdulillah, semakin jadi Mak orang, semakin yakin!
Unknown said…
wow ! PB ader jugak kawan opis syorkan tapi was2...hehehe

tapi akan di pikirkan nanti

semoga berjaya fatin !

Popular posts from this blog

Jom Sertai Segmen "Follow dan Give Away" Bersama Fatin Zaini

Tips | Amalan Bebaskan Diri Daripada Hutang Dan Kesusahan

Amalkan Doa Minum Air Ilmu Ustazah Asma' Harun

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..