Posts

Showing posts from October, 2012

Steps To My Dreams Here

Image
Semua orang ada kemahuan dan keinginankan?! Kalau tak, takde laa timbul skesta  "Angan-angan Mat Jenin, Biar Mimpi Sampai Ke Bintang, Mimpi Cinderella, etc". Haha ^_^ Fatin pun dah terikut macam movies kat atas tuh. Yela nafsu manusia, mana boleh terlepas dengan ANGAN-ANGAN dan IMPIAN kan?! Kalau sekali dah berangan bukan main tinggi lagi gayatnya. So, fatin pun nak jugak share impian fatin kat entry kali nie. Sayu bila fikirkan boleh ke nak kejar impian nie?? Sebab kita hidup hanya sekali. Kita ada 1001 impian untuk kita capai. Ada impian yang termakbul dan ada yang tak kesampaian. Bila kaji balik kenapa sesuatu impian itu boleh dicapai??  Faktor utamanya adalah keperluan  KEWANGAN YANG KUKUH a.k.a DUIT!! Benda yang kita susah nak dapat pun boleh tukar jadi senang dapat. Betul tak? Kebanyakkan kita cepat mengalah. Tanpa usaha dan semangat yang kuat, segala impian kita boleh terkubur. Cuba kita ambil cabaran untuk kejar impian. Perkara yang perlu d

Susah Itu Senang Kan?!

Image
Salam sejahtera semua.  Hopefully semua sihat dan ready nak jeling-jeling dalam entry fatin kali nie.Tanpa membuang masa kali nie fatin ada kisah di sebalik setiap gambar. Jom scroll di bawah nie satu per satu. Banyak-banyak koleksi gambar dalam album yang nie laa paling ketara macam tak percaya betul ke fatin zaini??  Mahu taknyaa, sekilas tengok orang dah panggil fatin makcik anak 2orang tau. Fuhh sangat sadis yoo!! Hehe. Time study nie dah banyak mengajar fatin tentang cara nak survive di tempat orang.  Fatin bukan dari family yang senang-lenang. Kos sara hidup bergantung dengan elaun MARA RM535 per month. Thanks to MARA sebab bagi duit poket 3tahun belajar. Tengok pada amount tuh semestinya cukup-cukup makan saja. Kalau nak balik kampung tiket bus saja RM150 untuk pergi balik tak termasuk belanja lain-lain. Memang jarang laa nak balik kampung saja-saja kalau takda cuti panjang. Bayangkan macam mana dengan elaun tuh fatin hidup untuk tampung bayar duit hostel,

Toplists Vlogging by Fatin Zaini

Image
 Hollaaa uolls !! Kali nie fatin nak share dgn uolls my favorites vlogging. Haa apa itu "vlogging"?? Sini jawapannya ^_^ Bila tanya tentang blog mesti ramai dah tahu kan. Sebab blog adalah satu medium untuk kita tulis, buat entry, story-mory tentang apa yang kita nak share dengan orang.  Tapi, benefits vlogging lebih kurang sama macam blog. Yang bezanya adalah vlogging directly gunakan video. Lagi real dan menarik bila kita tengok. Fatin kalau boring, memang suka layan vlogging. Seriously, memang best tau!! So jom tengok Toplists Vlogging dari Fatin Zaini. Check it out !! #8  Mentol Pecah #7 Kyopropoganda #6 Polkadot Doughnut #5 Shahrin Cool #4 Hanis Zalikha #3 Anwar Hadi #2 Maria Elena TOP Favorite #1 Matluthfi Seriously, kalau tension ke frust ke boring.. Memang patut layan vlogging.. Seronok!! Paling tak jemu Matluthfi, Maria Elena dan Anwar Hadi n

Feedback Customers of PB Corset

Image
Bayangkan apabila usaha mereka sudah BERJAYA !! Tanpa PIL, DIET, PEMBEDAHAN, SUNTIKAN, SUPPLEMENT. TERBUKTI kaedah paling SELAMAT. Mungkin yang di atas anda kurang mengenali kan... Tapi percaya atau tidak cer tengok siapa lagi yang pakai PB Corset nie tanpa diduga.. Hot Star  Ziana Zain Pretty Gorgeous  Rozita Che Wan Ratu Dangdut Malaysia  Ifa Raziah Penyanyi dan successful businesswoman  Datuk Siti Nur Haliza Hot Blogger  Fatin Liyana Selain gambar, fatin ingin tambah sedikit selingan kepuasan dari beberapa orang cutomers. BERMINAT?? Hubungi fatin di sini  019-448 1391 (sms/whatsapp)

Exclusive Business Meeting of GLAM

Image
 Hollaaa semua !!  Rasa rindu sangat dengan blog sebab lately nie fatin kurang updated. Dalam beberapa minggu nie fatin selalu outstation, tak sempat nak story-mory di sini. Jadi, hari nie punya kelapangan. Fatin akan kongsi cerita untuk aktiviti fatin yee. Baru-baru nie, fatin menghadiri satu meeting khas dari GLAM. Nak berjaya mesti kena attend setiap meeting penting. Meeting nie sangat membantu fatin dalam perjalanan bisnes fatin sekarang. Banyak ilmu yang fatin dapat kaut masa tuh. Barisan speakers yang HEBAT !!! Yang special tentang GLAM adalah kami dapat belajar semua ilmu nie secara PERCUMA . Kalau nak sertai majlis ilmu di tempat lain mesti dikenakan bayaran RM300++.  Tapi percaya atau tak, di GLAM kita akan perolehi ilmu secara PERCUMA SAHAJA!!  Syukur Alhamdulilah fatin dapat kenal dengan bisnes nie dalam usia muda. Bayangkan bila diri kita diapit oleh orang-orang berjaya. *Fuh fatin terasa kecil sangat tau*. Selalunya kita buat sesuatu secara

Salam Aidiladha Dari Fatin Zaini

Pejam celik-pejam celik kita dapat meraikan Hari Raya Aidiladha bagi tahun 2012. Sayu bila dengar takbir hari raya dan lambaian kaabah bergema. Allahuakbar bila pula yee nama kita akan diseru untuk melawat ke Tanah Suci Mekah tu. Fatin bila dengar lagu lambaian kaabah, pasti terdetik mendoakan mudah-mudahan satu hari nanti, fatin boleh pergi ke Mekah dalam usia muda. Tak lupa nak bagi hadiah istimewa pada mak dan ayah sekeluarga untuk bawa mereka sekali pergi bersama. Insyallah. Jadi, dari sekarang fatin cuba berkorban dan berjihad untuk mencari rezeki dan membuat simpanan untuk pergi ke sana. Sebagai anak, takda benda yang lebih bermakna kepada ibu bapanya apabila si anak menghadiahkan pakej haji dan umrah kepada mereka. Sekurang-kurangnya, dengan pemberian nie dapat laa kita membalas jasa kedua ibu bapa kita yang jaga dan didik kita dari kecil. Insyallah mudah-mudahan termakbul doa nie nanti. Amin. Salam Aidiladha buat readerss blog Fatin Zaini. ^_^

PROMOSI GILA-GILA DARI FATIN ZAINI

Image
Salam untuk semua !! Hari ini fatin mengumumkan PROMOSI GILA-GILA khas untuk readerss semua. Beli  PB Corset secara TUNAI bermula hari ini sehingga  31 OKTOBER 2012 (RABU). (pembelian termasuk postage) Dengan pembelian ini, anda  BERPELUANG  memenangi  HADIAH MENARIK  dan  REBATE  hampir   RM700 !! Antaranya adalah :- PB Short Bra PB Wash Lacto-lite BB Plus Collegen Herba Maharani White Coffee Shake BERMINAT?? Hubungi fatin di sini  019-448 1391 (sms/whatsapp) BELI DAN REBATE HAMPIR RM700!!! Promosi hari ini sehingga 31 OKTOBER 2012. Tertakluk kepada Terma dan Syarat.

Isi Gelas Yang Kosong Dengan Ilmu

Image
Orang kata kalau nak berjaya mesti kena ada ilmu kan??! Jadi minggu nie fatin sanggup berkorban masa dan tenaga untuk menuntut ilmu dari GLAM. Dalam sebulan pasti kena sedut ilmu nie. Ilmu nie umpama seperti kita isi air yang penuh dalam gelas. Bila dahaga kita boleh minum. Takkan nak buat bisnes tapi takda asas tentang ilmu bisnes. Sangat tak logik laa kan bila dengar. Jadi, sejak perkenalan GLAM kepada fatin, ia sangat membantu. Patut laa Kak Ieja dan Yong tak putus-putus pesan. "Kalau kita nak BERJAYA, kita mesti ikut orang yang dah BERJAYA. Baru kita boleh BERJAYA !!" Yes i'm admit what they are say are TOTALLY TRUE. Kalau nak tuntut ilmu dengan selesa mesti kena datang awal. Kalau lambat mesti bersesak laa jawabnya. Sebab majlis ilmu nie mesti akan padat macam tin sardin. Ilmu sapa yang tak mau sedut kan? Fatin dapat berada ditempat yang selesa. Time nie class sangat membantu dan berguna. Bila balik terus apply apa yang belajar. Betul-

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..