Susah Itu Senang Kan?!

Salam sejahtera semua. 

Hopefully semua sihat dan ready nak jeling-jeling dalam entry fatin kali nie.Tanpa membuang masa kali nie fatin ada kisah di sebalik setiap gambar. Jom scroll di bawah nie satu per satu.


Banyak-banyak koleksi gambar dalam album yang nie laa paling ketara macam tak percaya betul ke fatin zaini?? Mahu taknyaa, sekilas tengok orang dah panggil fatin makcik anak 2orang tau. Fuhh sangat sadis yoo!! Hehe. Time study nie dah banyak mengajar fatin tentang cara nak survive di tempat orang. 

Fatin bukan dari family yang senang-lenang. Kos sara hidup bergantung dengan elaun MARA RM535 per month. Thanks to MARA sebab bagi duit poket 3tahun belajar. Tengok pada amount tuh semestinya cukup-cukup makan saja. Kalau nak balik kampung tiket bus saja RM150 untuk pergi balik tak termasuk belanja lain-lain. Memang jarang laa nak balik kampung saja-saja kalau takda cuti panjang. Bayangkan macam mana dengan elaun tuh fatin hidup untuk tampung bayar duit hostel, belanja assignment, makan minum, etc. Seriously, tak cukup dears. 

Dalam masa 3tahun juga laa fatin dapat belajar macam mana nak hidup. Disebabkan nak cari duit lebih, sanggup buat bisnes jual produk kesihatan dalam hostel, kerja part-time di pasar malam, buka gerai minuman, massage, etc. Kawan-kawan laa yang jadi family terdekat fatin time tuh. 

Fatin seorang yang kuat cemburu dengan orang lain. *tabiat buruk*. Orang kata time muda-muda nie laa waktu untuk kita enjoy and have fun dengan kawan-kawan. Tapi, fatin terpaksa limit kan usia muda nie. Yang lain berjimba, kita dah sarat urat kepala fikir benda lain dah. Financial jangan cakap laa memang tak stabil tak kira sama ada family mahupun diri sendiri. *memang terbako diri teman*. 

* * * * * * * * * * * * * *

Alhamdulilah, lepas habis study fatin jumpa dengan peluang business online nie. Syukur alhamdulilah dalam masa 7bulan sedikit demi sedikit dah nampak hasilnya. Bila dah ada hasil, semangat untuk tingkatkan lagi momentum kerja mesti lagi naik !!  Betul kata orang, "kalau nak berjaya mesti kena follow orang yang dah berjaya." Insyallah, kalau kita berusaha dan buat betul-betul pasti menjadi punya. 

Fatin nak sangat lepas nie ubah corak hidup yang dulu kepada lebih selesa. Bukan untuk diri sendiri tetapi untuk family jugak. Insyallah. Yakin dan percayalah 9/10 rezeki itu berpunca daripada bidang perniagaan. Syukur fatin sudah mula bertapak dalam bisnes nie.


Alami perubahan dalam masa 7bulan. Syukur Alhamdulilah.

The Next Top Successful Person. Insyallah.

From strangers become a Family members!! 

Love my business now. 


I'm trying to SHOUT and

SAY NO TO

V

V

V

V



Huish minta simpang laa dari mara bahaya nie.


Sekian,

Love by Fatin Zaini.


Comments

sury said…
betul...
more problem more opportunities!!!
More objection more maturities.
Thats the way of life...=)
fatin zaini said…
100% agree with u dear.. :)

Popular Posts