GLAM | Mentol Versus Mentor

Hari nie kita main cuci-cuci mata dan refresh minda sikit yee. Lebih kurang nak senaman minda gitu..

Selalu apa yang kita paham dengan MENTOL??


Semestinya semua dah tahu yang peranan mentol adalah untuk beri cahaya dan terangkan keadaan yang gelap menjadi lebih cerah. 

Kalau nak berjaya kita mesti bersahabat dengan buku dan berguru.

Sama juga seperti sebuah mentol yang sedang menerangi tempat yang gelap. Kita pasti akan rasa selamat kan.


Dalam peluang bisnes yang fatin buat, fatin sangat terhutang budi kepada Empat Mentor yang sedia membantu fatin.

Antaranya adalah :


 Nurul Ain Zulkarnaind @ yong.

Ini adalah mentor paling terdekat fatin di Sungai Petani. Fatin sangat kagum dengan semangat juang yong nie. Dalam masa setahun jer beliau dah berjaya mengubah hidup seperti yang kita impikan.




Shaliza Aziz @ Kak Ieja

Kak Ieja tak pernah putus-putus membantu fatin dari jauh supaya fatin sentiasa berada dalam track yang betul. Dalam setahun saja, beliau mampu membuktikan bahawa pekerjaan dalam dunia bank mampu beliau tewaskan dengan bertukar kepada businesswoman full-time. :)



Sha Khalid @ Kak Sha

Kecil-kecil molek pun, semangat dia sangat tinggi dan mampu buktikan bahawa beliau juga mampu berjaya. Seorang anak Felda saja, dulunya hanya pakai kereta Viva tetapi selepas terlibat dalm bisnes nie terus dapat tukar Viva kepada Mercedes. Waaah sangat teujass tau. 


Hanis Haizi
Yang nie mentor paling fatin sanjung sebab walaupun income sudah 6angka, tetapi beliau sangat membantu fatin dan juga rakan kongsi lain untuk berjaya seperti beliau. Kalau tak pergi kelas GLAM di TTDI memang terasa sangat rugi.


Sebab itu pentingnya kita ada mentor dalam kehidupan kita. 

Tiada mentor ibarat kita tiada mentol yang menerangi kehidupan kita dalam gelap.


Hadis daripada Ziyad Bin al-Harith, Rasulullah bersabda :
"Barangsiapa mencari ilmu, maka ALLAH menjamin untuk mencukupkan rezeki".


Comments

Popular posts from this blog

Jom Sertai Segmen "Follow dan Give Away" Bersama Fatin Zaini

LeeRoy's Homemade Grilled Burger First In Sungai Petani

Amalkan Doa Minum Air Ilmu Ustazah Asma' Harun

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..