GLAM Pembakar Semangat Usahawan Berjaya

Salam semua.

"Kalau kita aktif dengan takwim yang telah diaturkan pasti aura untuk kita akan lagi bertambah-tambah"
-petikan semangat dari mentor Green Leaders Group (GLG)-

Semestinya tepat sekali. Tak payah tengok orang, fatin sendiri pun dah ada pengalaman tentang nie. Dulu fatin seorang negative thinking tentang hal ehwal bisnes. Mula terbayang, betul ke boleh buat bisnes nie? Nak ke orang buat bisnes dengan kita? Susah tak bisnes nie? Sape nak ajar aku dalam bisnes nie? And bla bla bla. *sadis memikir*

BUT, now!! Semua tuh dah ade jawapan. Alhamdulilah terasa diri sangat bertuah kerana berpayungkan Green Leaders Academy Malaysia (GLAM). Sebenarnya peluang bisnes yang diperkenalkan oleh GLAM sangat bagus. Bayangkan pengasas GLAM hanya berlatarbelakangkan SURIRUMAH tangga sepenuh masa iaitu HANIS HAIZI tetapi mampu menjana pendapatan sebanyak 5-6angka gemokks a.k.a anggaran gaji seorang CEO uolls. 

Dengan GLAM kita boleh belajar macam mana nak jadi orang yang sentiasa positif, tingkatkan semangat untuk majukan diri, peluang menjana pendapat sama ada secara sambilan mahupun sepenuh masa. Bayangkan dalam GLAM terdapat golongan yang professional seperti doktor, engineer, akauntan, top managers, guru, nurse dan sebagainya. Best kan buat bisnes then bergaul dengan kelompok educated macam nie. Kalo tempat lain tak merasa laa kita nak berada dalam satu bumbung.


Baru-baru nie, fatin kumpul semangat usahawan berjaya di Stadium Malawati, Shah Alam bagi meraikan mentors fatin CDM SHA KHALID dalam berbisnes. Try uolls imagine, penat-penat kerja then kita diraikan macam celebriti dengan penuh grand dan meletops?? Teruja tak?? Bangga tak?? Dapat mencantikkan diri tanpa paksaan. 

Sebagai wanita, kita pasti akan terasa satu aura yang lain yang ada pada kita.. *aaaauuummmm* 

Bayangkan diri kita sebagai wanita biasa-biasa bertukar 360 darjah kepada LUAR BIASA!!


Fatyiemah Idris @ Kak Tie
Top Agent Premium Beautiful dari Pulau Pinang (Penang)
Surirumah sepenuh masa jer kak tie nie tapi ingin buktikan yang surirumah pun mampu berjaya seperti wanita lain. Jadi kak tie tonjolkan kebolehan beliau dengan peluang perniagaan dari GLAM. Beberapa bulan saja terlibat, kini kak tie selesa dengan income sendiri RM4-5k per month.


Sebelah kiri akauntan sebelah kanan executive officer 
Top Agent Premium Beautiful dari Cheras, Subang, Shah Alam dan Bandar Sunways.
Walaupun dah ade kerja hakiki, tetapi mereka juga inginkan Money Freedom. Kedua-dua nie sangat sporting tau. Dulu fatin tak pandai nak bergaul dengan strangers, yelaa segan. Tapi dalam bisnes nie, kami macam adik-beradik.


Cik Wannsury
Top Agent Premium Beautiful dari Kuantan
Nak melaram meletops sikit pergi ofis tak dapat laa kan. Tapi bila buat part-time bisnes GLAM nie, setiap bulan dah boleh kaut 3kali gaji. (Hujung bulan gaji, tengah bulan elaun, awal bulan BONUS)


Fetty Aura
Top Agent Premium Beautiful dari Johor Bahru
Nama dah curlasss gitu AURA. Bila jumpa akauntan nie pun memang penuh aura lah. Katanya bisnes GLAM nie sangat santai dan tak stress pun. Kalau kerja bank dah stress. Time flexible tapi income gemokks. Jadi, buat jer laa bisnes nie dari online FB dan Blog tak tentu pasal kan, tak dapat pape benefits.


Nor Hafizah
Top Agent Premium Beautiful dari Kulim
Kak pijat nie pun buat bisnes nie secara sambilan even kerja assistant engineer. Sebabkan mulut dia dah macam bertih jagung, dia kata bosan kerja hakiki dengan asyik mengadap mesin jer. So, buat bisnes GLAM ni sambil borak-borak dengan orang pun dah boleh buat duit. Simple and easy. Company dah iktiraf patuh syariah, jadi kenapa nak takut kan? Buat jer laa, kita cari rezeki yang halal. Takde sape pun nak marah.


Nurul Ain Zulkarnaind @ yong, 
Dulu sebagai pembantu spa jer dengan income RM500 dengan GLAM terus bertukar income RM8000++ per month. Fatin dah anggap yong nie macam cikgu yong dah. Setiap inci masalah atau tunjuk ajar, yong adalah orang terdekat yang fatin cari. Dia tak lokek ilmu pun. Tujuan dia hanya satu iaitu nak bantu orang.



Bakal CDM Shaliza Aziz ataupun Superb Mommy.
Sebelum jumpa Master GLAM nie, fatin minta ilmu dulu dengan Superb Mommy nie. Sebelum nie Kak Ieja kerja dengan bank, tapi dia sendiri sahut cabaran untuk bagi full commitment dalam bisnes nie. Sebab income dari bisnes nie lagi power dari kerja hakiki beliau. 


Master of Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)
Dulu hanya suka baca blog dia jer. Finally, jumpa jer yong tak sangka dapat pulaks buat bisnes dalam group Hanis. Fatin sangat puji dengan semangat dari hanis nie. Aura dia lagi berganda-ganda. Salah satu faktor kenapa fatin sangat terujaass dengan Hanis. Sebabnya beliau hanya seorang surirumah yang berjaya mencipta  income 5-6angka dah. Jadi dia memang layak untuk fatin tabik dia.


Seronok kan bila kita dapat menikmati kehidupan macam nie. 

Tak salah untuk kita beri peluang dalam hidup kita kan?


Mobile : 019-448 1391
Email : fatinzaini23@gmail.com
Facebook : Fatin Zaini
Next Top Agent Premium Beautiful Utara | Sungai Petani, Kedah


Comments

sury said…
entry menarik sangat.....
fatin zaini said…
makaseh my sis.. :)

Popular posts from this blog

Jom Sertai Segmen "Follow dan Give Away" Bersama Fatin Zaini

LeeRoy's Homemade Grilled Burger First In Sungai Petani

Amalkan Doa Minum Air Ilmu Ustazah Asma' Harun

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..