Travelog Menu Sungai Petani | Kedai Ole-Ole Cafe & Bistro

Salam semua! Today fatin nak promote kedai baru sekitar di Sungai Petani iaitu Kedai Ole-Ole Cafe & Bistro. First sight masa tengok kedai nie dari luar memang takde nafsu langsung nak masuk. Haha.

Tapi one day, tergerak hati sangat nak masuk dan cuba dalam kedai nie. Finally, memang teruja laa!! Seriously memang superb tau!! Nak tahu kenapa ??

First, langkah jer masuk kedai nie korang akan amik feel macam masuk dalam rumah sendiri. Wallpaper yang ada dalam kedai nie memang cantik dan ala-ala retro gitu. Selalu kalau nak dapat cafe & bistro ala-ala moden nie memang susah area sini.

Jadi sekarang takyah risau lagi sebab makin hari dah makin bercambah kedai makan, cafe, restaurant yang sempoi untuk di lepak. Seronok seronok seyh !! :)


Jom review tentang environment kedai makan Ole-Ole Cafe & Bistro nie okey !!



Kedai nie berdekatan dengan Oldtown White Coffee Lagenda Heights.



Tadaaa langkah jer masuk macam surrounding dia yang cool macam nie.. 


Simple dan sejuk jer mata memandang kan?!


Paling yang fatin suka dengan kedai nie sebab sambil makan boleh layan lagu-lagu best. Bagi yang suka sa sambil dengar lagu, sini memang sesuai. But if nak buat business discussion or formal conversation tempat macam nie kureng sesuai yee. But if nak buat tempat lepaking or gossipping, haa memang sesuai. hehe.


Kedai Ole-Ole Cafe & Bistro
(sebaris dengan Oldtown White Coffee) 
137 Jalan Legenda 5, Legenda Heights, Sungai Petani, Kedah

Comments

Popular Posts