Posts

Showing posts from June, 2013

Tips | Langkah Mengatasi Jerebu

Image
Jerebu yang kini dialami oleh kawasan pantai barat Semenanjung Malaysia amat membimbangkan. Pada hari ini, negeri Selangor merakamkan bacaan indeks pencemar udara (IPU) yang amat tinggi, khususnya di kawasan berhampiran Kuala Selangor (97) dan Nilai, Negeri Sembilan (98). -petikan daripada website kerajaan negeri Selangor- Sebelum nie hanya ignore  jer dengan isu jerebu. But today dah memang tak boleh diambil mudah lagi. Fatin pun dah mula berasa symptoms seperti kering tekak, susah untuk bernafas, badan jadi lesu dan lemah dan lain-lain. Mesti ramai jugak yang mengalami symptoms macam nie kan. Bagi mereka yang berada di sekitar kawasan berkenaan dinasihatkan supaya berwaspada dengan isu jerebu sekarang. Seeloknya kita perlu memakai topeng dan minum air masak sebanyak yang mungkin. Selain daripada tips dia atas, fatin nak share a few tips lagi untuk kita menghadapi masalah JEREBU nie. Langkah-langkah Mengatasi Langkah-langkah mengatasi yang boleh diambil melalui

GLAM Celebration for Top Manager

Image
Kejayaan kita ibarat seperti pertumbuhan anak benih. Perlu dijaga & disemai dengan ILMU & TINDAKAN. “ Katakan kepada orang yang mengharapkan sesuatu yang tinggi. Tanpa bersusah payah, kamu hanya mengharapkan sesuatu yang mustahil. Kenikmatan tidak mungkin diperolehi dengan kenikmatan pula. Setiap sesuatu yang bernilai tinggi pasti ada harganya. Kejayaan tidak akan diraih dengan kesenangan,mahupun kenikmatan. Ini kerana kedua-dua itu hanya akan datang selepas keperitan, kesusahan dan kesengsaran.” Fatin begitu kagum dengan kehebatan sentuhan daripada GLAM. Sebagai contoh terdekat fatin adalah Nurul Ain Zulkarnaind atau lebih dikenali sebagai Yong. From beautician, earning RM500 per month to GLAMpreneur with 4-5 figures income, travel around the globe 3 times per year. Bayangkan macam mana beliau bertukar seperti ini. Second, my beloved Top Mentor Beautilicious Shaliza Aziz . Before this, she is a banker at HSBC in Kuala Lumpur and as a part-timer bu

TIPS | BB Cream Compact Powder Paling Jimat

Image
Impikan gabugan produk penjagaan kulit dan kosmetik yang PALING JIMAT tetapi boleh beri kesan yang BOMBASTIK?? Perkenalkan COZUMA Foundation Compact Powder BB Cream SPF 25 PA++ yang menggunakan teknologi "BB cream to Powder BB" .  Buatan Jepun yang diformulasikan dengan adunan eksklusif ramuan semulajadi untuk menjadikan tona kulit sekata, mengecilkan liang roma lalumengembalikan keserian dan kemulusan kulit wajah.  Kulit akan kelihatan segar, halus dan berseri. Ia sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita dengan semua jenis kulit.  Dikenali sebagai "BEDAK AJAIB" Satu bedak, Pelbagai Keistimewaan: Bedak asas dan penutup cela Pelindung sinaran matahari dan mengurangkan kerosakan kulit akibat sinaran UV (SPF 25 PA++) Ejen penghalus liang roma Ejen pembangkit seri wajah Memastikan tona kulit yang sekata  Ejen perangsang pembinaan kolagen kulit Bekas kedap udara - kualiti terjamin Terdapat 2 pilihan warna : NATURAL da

Monday Blues With Acura NSX

Image
Happy Monday uolls.. Still gloomy monday??? Last night memang dapat mimpi indah terbaik dari ladang. Tak sangka dari mimpi pun kepala boleh online dengan penemuan fatin zaini test drive dengan sport car yang belum dijumpai di Malaysia lagi buat masa sekarang. Ingat mimpi brand kereta tu tak wujud. BUT it's really REAL!!! Seriously memang wujud brand dan pattern tu okies. Perggghh memang dahsyat mimpi semalam. Tiap-tiap malam macam nie pun okey!! *actually i memang tak pandai dengan isu kereta or sport car, desire nak miliki sport car memang ada dari kecil lagi. :) Ada sesiapa tahu sebenarnya kereta ACURA NSX nie dari company ape ye? HONDA? TOYOTA? BMW? MERCEDEZ? FERRARI? LAMBOGHINI? Cer citer sikit dari mana asal kelahiran si ACURA NSX nie. Bagi para lelaki confirm boleh tahu kan? Berbalik kepada mimpi tadi, mohon laa jadi kenyataan satu hari nanti. Ameen. Mana tahu kan  "tuah ayam nampak di kakinya, tuah manusia siapa yang tahu.&q

Testimonial | Rahsia Bantu Hamil & Subur & Sihat

Image
Bagaimana JAMU MAHARANI Membantu? membantu menambahkan darah dan tenaga batin badan. berkesan untuk mengawal peredaran haid yang tidak tetap & atasi masalah seperti kesakitan haid, keputihan, mengecutkan otot rahim selepas bersalin dan sebagainya. keberkesanan jamu ini boleh dirasai selepas makan untuk 2-3bulan secara konsisten. boleh diambil oleh gadis remaja & juga wanita.  Bagaimana BB Plus Collagen Membantu? Mudah dibawa & dibancuh. Melambatkan kedutan kulit & menyegarkan kulit. Memperbaiki kualiti kuku rapuh & menghalang keguguran rambut. Menggalakkan pemulihan cepat, khususnya luka-luka & parut jerawat. Membantu mengekalkan kecantikan & menjadikan kulit lebih cerah dan tegang. Menahan daripada lapar. Di samping amalan memakan  JAMU MAHARANI   & BB PLUS COLLAGEN  adalah digalakkan para wanita memakai  PREMIUM BEAUTIFUL Corset.  Sangat digalakkan bagi mereka yang impikan untuk mengandung serta sihat, cantik, ramping!!

Promosi June | PERCUMA Biozone Car Sterilizer Dibuka Sekarang !!!

Image
Kini dengan satu pembaharuan bagi menjaga KESIHATAN anda "kenapa perlunya kita mempunyai Biozone??" kliks untuk details > di sini< PROMOSI JUNE 2013 SUDAH BERMULA !!! V V V V V V V V V V V V V Dapatkan PERCUMA Biozone Car Sterilizer yang bernilai hampir RM200 ke atas   dengan setiap pembelian Biozone Food Sterilizer secara Tunai/Kad Kredit  fatinzaini23@gmail.com wechat : fatinzaini_ffe *Penghantaran ke tempat anda di seluruh Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Kuala Lumpur, Selangor, Putrajaya & Cyberjaya.

TIPS | Kurus Dalam Masa Seminggu

Image
Kalau kita nak KURUS apa yang kita BUAT? Selalunya kita akan buat 1) Kurangkan kandungan kalori (kuantiti makanan) 2) Exercise setiap hari TETAPI  Kalau kita dapat tips untuk KURUS dalam masa seminggu & MAKAN APA SAJA YANG KITA SUKA, best tak macam tu?? MEMANG ADA!!  Fatin dapat tips daripada Prof. Dr Lawrence Lim yang bukan sebarang orang.. Prof Dr Lawrence Lim seorang yang berpengalaman ANTARABANGSA bersama P&G dan SKII. Bertuah menjadi GLAMprenuer kerana kami berpeluang berjumpa dengan beliau yang diterbangkan khas dari MOSCOW ke MALAYSIA. KESIHATAN adalah perkara yang selalu kita sebut TETAPI Adakah kita faham maksud sebenar KESIHATAN??? Kesihatan =  Peningkatan kapasiti di dalam badan Adakah kita mendapat 100% jaminan Kesihatan TERBAIK!!! Realiti Check! Persoalan 1: Kita mempunyai jam ROLEX bernilai RM50,000? Kita mempunyai handbag CHANEL bernilai RM18,000? Kita mempunyai kereta BMW? Bay

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..