Posts

Showing posts from October, 2013

GLAM Expansion 2013

Image
Assalamualaikum dan salam hujung minggu semua. Kalau dahulunya ramai beranggapan peluag bisnes melalui online adalah sejenis perniagaan yang tiada masa depan dan hanya dibuat secara suka-suka sebagai hobi masa lapang sahaja. Tapi lain pula jika dibandingkan dengan Peluang Perniagaan Melalui Media Sosial yang diperkenalkan oleh  Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)!!! Fatin berasa sangat bersyukur kerana di usia muda dipertemukan dengan peluang membuka perniagaan sendiri yang 100% bimbingan tenaga bertaraf profesional daripada GLAM.  Fatin nekad untuk mengikut jejak langkah usahawan berjaya dalam GLAM yang sudah TERBUKTI telah berjaya.  Yakin dengan pelan perniagaan yang kukuh dan stabil, produk yang sudah diiktiraf kelas "premium/berkualiti" , kekuatan tenaga pengajar GLAM yang efektif sudah semestinya menyakinkan fatin terus berjuang untuk kecapi kejayaan dalam bisnes nie. Apa yang diperlukan, kita hanya perlu beri masa pada diri

Peluang Perniagaan Secara Online

Image
Berminat untuk menjadi salah seorang daripada  GLAM PROTEGE PROGRAM & BECOMING THE NEXT TOP AGENT in MALAYSIA! In GLAM we train you to become a TRAINER! GLAM provides PLATFORM for new Entrepreneur who wish to start a business with ZERO KNOWLEDGE! Setiap langkah akan diajar dan dibimbing sepenuhnya secara PERCUMA! Jadi JANGAN lepaskan peluang! Hubungi my business partners yang terdekat sekitar anda: Diyana Aznan (Merbok, Kedah) 017-4688994 Fitrah Razak (Alor Star, Kedah) 012-6603202 Hanis Rahman (Sungai Petani, Kedah) 013-4198301 Tasha Aida (Yong Peng, Johor) 012-7274418 Fieza Kassim (Sabah/Negeri Sembilan) 019-3866476 Fyza Ibrahim (Melaka/Subang) 013-6798430 Izan Kamal (Pahang/Shah Alam) 013-3067279 Farid (Kelantan/Putra Height) 013-3398917 Hazwan Hassan (Penang) 017-4227588 Aroma Nasi Kukus di Sungai Petani 017-9444133

Visit Korea 2013 #GLAMJOURNEYS

Image
Assalamualaikum dan salam semua. Tepat pukul 8 malam pada 16 September 2013. KLIA dibanjiri dengan gelombang hijau . GLAMpreneurs semua pakai our official Korea shirt and green pants. K-pop style gituu hehe. Sampai Seoul, first tempat kami pergi ialah Dongdaemun for shopping. So jom enjoy the pictures.. Ladies and gentlemen Pernah tak kita bayangkan satu perasaan apabila kita ingin bercuti dengan keluarga, kawan-kawan yang boleh memuatkan hampir 1 1/2 perut kapal terbang adalah orang yang kita kenali??? Jadi, itulah yang dikatakan our big family as a GLAMpreneurs under Green Leaders Academy Malaysia. Percutian ditaja 90% daripada syarikat (termasuk transportion, penginapan dan makan minum) dan 10% adalah duit shopping dari kita sendiri hasil bonus yang diperolehi daripada syarikat.  Hanya diri dan duit shopping saja yang patut dan perlu difikirkan jika kita pergi melancong.  Perkara yang selalu menjadi kebimbingan ramai p

Nasi Kukus Terbaik di Sungai Petani

Image
Assalamualaikum dan salam semua. Sedang mencari lokasi kedai makan yang terbaik di Sungai Petani, Kedah???  Suka makan nasi kukus??  Tercari-cari di mana yang paling best dan sedap?? Ya, fatin ada satu tempat yang share dengan anda semua. Sebab fatin salah seorang daripada penggemar nasi kukus. Ingat lagi dulu time belajar kat kolej. Dalam seminggu mesti kena beli jugak nasi kukus ayam berempah. Sedap!!! Suka!!! Jadi bagi yang mencari sekitar Sungai Petani, boleh datang singgah di Aroma Nasi Kukus .  Menu boleh pilih sama ada di makan dengan : *ayam goreng berempah *daging salai masak lemak cili padi *keli goreng *bawal goreng Semua menu fatin dah cuba memang sedap dan terangkattt laa bila makan. Paling favorite keli goreng sebab takde rasa berbau hanyir pun. Fresh giteww !! Dan juga makan dengan daging salai masak lemak, ya Allah memang terasa lemak dan pedasnya. Sesuai untuk orang yang suka makan pedas. Besttt..!!! Wajib cuba okay!! Jom

Tips | Idea Dekorasi Rumah Moden

Image
Assalamualaikum dan salam semua. Today rasa nak sangat sangat share tips dan idea tentang nak dekorasi rumah. Musykil nie tetiba plak mula berangan itu ini. Alhamdulilah sejak ada buat bisnes sendiri nie, makin membuak-buak plak perasaan nak luahkan inspirasi hidup angan-angan dan cita-cita yang dah lama terpendam nie. Cewah poyo plak starting hari nie kan.. Haha sabar-sabar.. :)) Memandangkan lifestyle fatin memang yang suka bekerja, suka membaca, suka meng "online" kan diri, suka berkira-kira, semakkan wilayah dan kawasan, kalau boleh semua nak nampak teratur dan tersusun, tempat jadi fleksibel dan serba ringkas dan macam-macam lagi lah. Jadi tadi ter "google" plak cari inspirasi nak sangat dapat environment yang tenang, relax and chill gitteew..  Mana tahu kan dari berangan saja boleh jadi reality semua nie. Kita tak tahu kan?! Rancang jer dulu.. Mesti best kalau dapat macam tu. Yela first of all, mesti semua urusan kerja jadi lebih fleksibel dan e

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..