Betul Ke Bisnes MLM Menipu???


Fatin buat bisnes ini jenis MLM ke?

Jawapannya : Yes....


Kenapa fatin cakap macam tu...





Anda tidak mahu MLM sebab yang untung orang atasan? Kenapa tidak anda yang jadi orang paling atas??? Fatin terjumpa perbualan Si Polan A dan Si Polan B tentang bisnes MLM. Yang difikirkan ada betulnya juga.


Si Polan A : Aku tak suka MLM..piramid..untungkan orang atas je..tipu je lebih.

Si Polan B : Kalu gitu ko jangan keja la.

Si Polan A  : Nape plak??

Si Polan B : ko dalam dunia MLM la tu..

Si Polan A  : Mana ada MLM dalam makan gaji.

Si Polan B : Ko jawab soalan aku. Tokey ko brape org?

Si Polan A  : Tokey aku satu orang la.

Si Polan B : Manager?

Si Polan A  : Ada 3 org..department berbeza.

Si Polan B : Supervisor??

Si Polan A  : Ada ramai gak.. dalam 10-20 org..

Si Polan B : Pekerja macam ko?

Si Polan A  : Ada dalam 200 org.

Si Polan B : dah tu ko dah boleh fikir??

Si Polan A  : ????? (Hati bengkek jer)..Perbualan terhenti seketika..

Si Polan B : kat kilang ko sapa gaji paling besar?

Si Polan A  : Manager la..

Si Polan B  : Ko rasa paling kaya sapa?

Si Polan A  : Tokey kilang la.

Si Polan B : Ko kerja kat situ boleh kaya macam tokey kilang tu?

Si Polan A  : tak boleh la.

Si Polan B : 
Itu bezanya dengan bisnes MLM networking.. Sapa rajin dia la kaya. Kalau aku upline ko pun tapi malas buat kerja dan ko buat kerja sungguh2.. ko la banyak duit berbanding aku.

Lagi satu ko kena faham. MLM tu MultilevelMarketing. Ia konsep perniagaan yang diiktiraf seluruh dunia. Ramai orang biasa jadi luar biasa sebab belajar untuk berubah bukan asyik kondem dan beri alasan. MLM tak tipu orang,.. Yang tipu orang dan buat ramai negatif tentang MLM adalah orang yang tak bertanggungjawab dan pentingkan diri sendiri. MLM konvensional tak boleh buat orang biasa jadi kaya dan berjaya. MLM networking kini sebaliknya. Lain kali belajar ilmunya sebelum kondem macam-macam sebab yang rugi nanti diri ko sendiri..



Moralnya: 

Belajar dan cari ilmu baru cakap. Cakap takde ilmu ibarat tin kosong. Bila diketuk bunyi je lebih tapi isi tarak..Langsung takleh pakai. Jangan terasa...Just sharing for you guys.





Comments

Popular posts from this blog

Jom Sertai Segmen "Follow dan Give Away" Bersama Fatin Zaini

LeeRoy's Homemade Grilled Burger First In Sungai Petani

Amalkan Doa Minum Air Ilmu Ustazah Asma' Harun

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..