Tips | Kecil Lengan, Paha, Perut



Ramai tak yang alami situasi seperti di atas?? Pasti rasakan yang akan SETUJU dengannya kan...? 

Mana taknya, banyak-banyak perkara hal ini paling ketara yang wanita suka titikberatkan selalunya. 

Mesti kita pun selalu sangat search google macam nie kan:-

*nak kecilkan paha dan lengan
*masalah berat badan
*masalah perut buncit
*nak kempiskan perut
*nak langsing
*nak kurus
*nak cantik
*dan lain-lain

Jadi masa tu kita pun mula akan take noted a few tips yang boleh dijadikan panduan kita yang konon-kononnya boleh follow. Haha


Di sini fatin kongsikan 2 Tips Kurus, Sihat, Cantik yang paling famous suggestion/recommended untuk kita.




I) Latihan Menyeluruh

Untuk menghilangkan lemak berlebih kita disarankan untuk melakukan latihan menyeluruh terlebih dulu, baru fokus pada bahagian tubuh yang dirasa tak memuaskan. "Latihan menyeluruh bersifat latihan kardio, seperti jalan cepat, jogging dan sepeda. Dilakukan 3 sampai 5 kali dalam seminggu. 



Tetapi,
rasanya kita ada masa tak nak pergi buat semua tu? Seminggu mungkin boleh buat. Tapi bila start terponteng sehari, lepas tu confirm terus lemau nak pergi pun berat dah.




II) Jaga Pemakanan
Amalkan diet seimbang. Makan ikut waktu dan mengawal kuantiti serta bijak membuat pilihan menu yang sepatutnya dimakan bukannya mengikut nafsu makan. Diet seperti dikaitkan dengan pengambilan kurangkan makanan berkanji, berlemak, kolestrol tinggi, gula dan sebagainya. Hanya mengikut sistem piramid makanan yang betul sahaja. Pasti kita akan mempunyai kesihatan yang baik dan sihat.

Tetapi,
berapa peratus yang boleh mengamalkan cara pemakanan seperti tu??? "Takpela hari ptak payah diet, besok baru diet. Hari makan dulu takpe, lagipun sikit jer nie makan." Adakah kita kita boleh mengawal diri untuk makan. Sedangkan kita dah tahu yang Malaysia adalah satu-satunya negara "Syurga Makanan" yang mempunyai pelbagai jenis makanan. For sure, kita sendiri tak boleh tipu diri kita untuk makan makanan yang kita suka tanpa fikirkan effect nya kelak.


HASILNYA...




Kita berpuas hati ke tak dengan tips yang kita dapat tu? Adakah kita mengamalkan sehingga hari nie ataupun ianya sekadar hangat-hangat tahi ayam? Hanya kita saja yang tahu tahap kawalan diri kita.

TAHNIAH!!! Kepada mereka yang berjaya mendapatkan berat badan dan bentuk badan yang ideal. Tapi bagaimana pula dengan mereka yang tidak berjaya dalam misi tu. Sudah pasti give up, taknak teruskan lagi sebab tak menjadi. Malas nak amalkan sebab cerewet dan menyusahkan. Finally, fed up dan terus abaikan. Akhirnya redha dengan apa adanya diri sekarang.
  
Tetapi,
Tahu tak korang yang orang yang CEPAT PUTUS ASA nie adalah sahabat syaitan dan orang yang gagal dalam hidupnya. Kenapa fatin cakap seperti tu???

Kerana syaitan telah berjaya melemahkan semangat kita untuk berusaha sihat dan abaikan diri kita. Sebab itu kita jadi cepat malas, lemah, jadikan kita sebagai seorang yang patah semangat, takda daya usaha nak majukan diri lagi, dan sebagainya. Paling ketara apabila ianya meransang minda kita jadi lemah dan menjadikan kita sebagai manusia yang negatif pemikirannya.

Bayangkan jika anda terlampau ikut perasaan untuk patah semangat. Bayangkan apa akan terjadi jika kita abaikan diri kita dan jadi seperti di bawah. Kita bukan akan bertambah sihat tetapi lagi bertambah penyakit.
Nak ke macam nie...???!!!




Bagi yang gagal dalam misi nie, please don't give up ya.. Maybe you need an extra tips!! Fatin dapat satu tips terbaru yang ramai juga pengguna berpuas hati dengan kaedah yang mudah nie. Mudah means di sini bukan kita tak perlu lagi jaga badan macam 2tips di atas tadi. Kita WAJIB buat juga tips tu, tetapi kita jer add on sikit lagi untuk nampak kesannya hasilnya.


Semasa bersenam mahupun jaga pemakanan, kita boleh menggunakan Bio Ever Cream dengan teknologi Nano. Alhamdulialh hasil daripada responds ramai wanita, katanya cream nie antara cream yang tersangat bagus untuk digunakan. 


Sudah terjamin, berkualiti, 
selamat digunakan,
 mudah dan sangat berkesan!



Details tentang Bio Ever Nano Cream



Anda boleh cuba tips yang fatin pernah share sebelum nie dalam blog nie.







Comments

Popular Posts