Tips Penjagaan Enjin Motorsikal


Testimoni Pengguna Motosikal Yang Menggunakan 
Minyak Enjin JTX1000 Gold 




S. Ramai yang kata 'ni kan minyak kereta', boleh masuk ker?

J. Boleh. Kerana minyak ni bersifat 'multigrade oil' iaitu satu kajian formula yang dibuat oleh seorang pakar dari US yang membolehkan minyak ini dipakai untuk semua kenderaan yang berENJIN bermula dari mesin pemotong rumput yang menggunakan minyak hitam, mesin pengisar @ pengadun, motosikal, kereta (standard, surbo, turbo), pacuan 4 roda, Van, Lori dan Bas. Bahkan Treler pun boleh cuba cuma setakat ni yang saya tahu sudah ada orang menggunakannya untuk lori kerana kalau letak dekat bas @ treler mungkin memerlukan kuantiti yang agak banyak.


S. Macam mana nak pakai dekat motor?

J. Senang. Minyak hitam JTX 1000 hanya terdapat dalam sukatan 4 Liter sebotol, sukat minyak hitam JTX 1000 untuk 1 liter.


S. Apa beza minyak hitam JTX 1000 dengan minyak-minyak yang lain?

J. JTX 1000 dengan formula SAE 15W-50 sesuai untuk keadaan cuaca di Malaysia. JTX 1000 sangat sesuai untuk motosikal yang selalu melakukan perjalanan jarak jauh ianya mampu mengurangkan tekanan suhu pada enjin serta membuatkan enjin lebih senyap dan lancar. Setiap 1 liter minyak JTX 1000 ini, anda boleh pakai untuk 5,000 kilometer sekaligus menjimatkan masa servis kenderaan anda.

Manakala minyak hitam biasa yang ada di pasaran pula boleh didapati dalam pelbagai gred. Contohnya 10W-30, biasanya ianya berharga dalam lingkungan RM15-20, tetapi untuk menjaga enjin anda supaya sentiasa bersih, setiap bulan anda perlu menukarkannya tetapi kos servis akan meningkat. Setiap kali servis untuk minyak gred 10W-30 ini biasanya boleh pakai dalam 1,000 kilometer sahaja. Bandingkanlah sendiri perbezaan minyak hitam ini dari segi kos, masa servis mahupun kilometer?????


S. Apa kebaikan minyak JTX 1000 nih?

J. Banyak kebaikan yang boleh diperolehi, antaranya :
-Low engine temperature
-save fuel (bergantung kepada enjin)
-engine smooth
-engine no carbon & sludge
-easy to start in the morning
-pickup increase
-WITH SAFETY in case of leaking on your engine


S. Harga mahal tak? Berpatutan tak?

J. Murah, Menjimatkan, Berpatutan dan Berbaloi-baloi!! 

Minyak JTX 1000 Normal : RM170.00 (4liter)
Minyak JTX1000 Gold : RM185.00 (4liter)
Minyak JTX1000 Gold : RM48.00 (1liter)



fatin zaini
+6019-4481391 / +6013-3799366
fatinzaini23@gmail.com

(selatan)
kuala lumpur | cheras | kajang | bangi | putrajaya | cyberjaya

(utara)
perlis | alor star | jitra | langkawi | sungai petani | kulim | kepala batas | penang | taiping | ipoh | perak

Comments

Popular posts from this blog

Jom Sertai Segmen "Follow dan Give Away" Bersama Fatin Zaini

LeeRoy's Homemade Grilled Burger First In Sungai Petani

Amalkan Doa Minum Air Ilmu Ustazah Asma' Harun

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..