Countdown to Gold Coast Australia


Assalamualaikum semua.



Ya Allah, kalau orang lain maybe nervous nak tunang, nak kahwin, nak bersalin semua. Tapi fatin nie nervous lain pulak. Sekarang nie makin berdebar pulak nak nantikan saat 15 Februari 2014 nie.

Ikutkan kena happy laa sebab nak pergi bercuti kan. Tapi lain pulak rasanya nie. Hihi. Maybe symptoms first timer untuk qualifier FREE TRIPS bersama company kot.

Alhamdulilah, fatin memang tak jangka yang penglibatan dalam bisnes nie akhirnya berbunga dengan satu per satu dapat berita baik. 

Betul cakap mentor fatin, 
" bisnes nie umpama kita semai biji benih. Kalau kita betul-betul jaga, insyallah satu hari nanti kita boleh tuai hasilnya. Nak tunggu pokok berbuah keluarkan hasil bukan ambil masa sehari dua, tetapi makan masa. Betul kan..?"

Jadi fatin ambil peluang bisnes nie sebagai challenges dalam hidup fatin sekarang. Alhamdulilah dalam masa setahun fatin semai benih untuk berbisnes, akhirnya tahun 2014 fatin berpeluang menjejakkan kaki ke Gold Coast, Australia!!! 

Syukur alhamdulilah.



For this trip, kami akan stay di Outrigger Surfers Paradise Hotel. Dekat sangat dengan beach, jalan kaki jer. Katanya, this hotel has been recognize as the best accommodation is Gold Coast.

Okey, makin tak sabar ni!!

Thanks company sebab provide pada kami semua 5stars treatments. Kalau pergi sendiri nie belum tentu dapat merasa. Silap-silap semua under budget kan..



Day 1 - Paradise Country Farm

For people yang tak pernah ke Aussie macam fatin nie, of course rasa excited nak tengok kangaroo & koala secara live kan. Bukan biasa tengok kat sini (Malaysia), kat kampung pun tak boleh jumpa nie. Haha. Sebelum nie asyik dapat souvenir dari kenalan jer keychain koala, kangaroo, etc. 


Akhirnya, doa mereka termakbul untuk fatin jejakkan kaki ke sana.

Day 2 - Movie World

Part yang sangat dinanti-nantikan. Roller Coaster!!! Kalau boleh nak lepaskan stress dan penat kerja time naik roller coaster nie. Fuh confirm best giler kan. 






Di sebelah malam, company akan mengadakan satu majlis grand dinner. Dianggarkan lebih kurang 300++ usahawan GLAMpreneurs yang akan hadir dengan tema beach & floral wear.

Maknanya kena cari pario & seluar bunga-bunga laa nie.. Mesti dinner malam tu havoc, because all GLAMpreneurs sporting. 
Tak sabarnya..!!

Dah kena cari idea nie nak pakai macam mana nanti..




Day 3 - Movie World

Next to Sea World. Bukan setakat tengok dolphins, banyak juga rides di Sea World. Can't wait for this moments!!






Day 4 - Harbour Town Factory Outlet & Brisbane city

Not sure what to shop here. But I heard about Oroton & Pandora cheaper than KL. If you guys nak pesan, boleh la whatssap fatin ye, 0194481391.








Later at night we gonna have sightseeing of Brisbane city. Looking forward for this. Everytime bila pergi tempat orang, mesti setiap tempat ada kelainan tersendiri, i.e. their building structure, lifestyle, cara mereka berpakaian, apa yang mereka buat & banyak lagi. 


I think that's all for now. Nanti after balik dari Gold Coast fatin akan share more ya. 

Do follow us in instagram 

#thediamondcircle #tdcingoldcoast #glamjourneys 


I wish you have a great February too. Next trips insyallah, fatin akan ke Shanghai pula. 

If you wanna start your journey with us, do contact me at 0194481391.

You may take your time to learn more about us before make any decision. One thing about GLAM, kami tiada paksaan :)

Happy holiday uolss!!

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Menghadapi Banjir 2021

Tips | Semangat Positif Ceriakan Hidup Tahun 2013

Testimoni Baru | Liyana Jasmay Pakai Premium Beautiful

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..