Day 1 - Paradise Country Farm


Sampai jer dari Changi Airport ke Brisbane Airport, kami terus siap-siap bersihkan badan untuk mulakan aktiviti pertama pada hari pertama di Australia.


First place adalah PARADISE COUNTRY FARM. Kalau kat Malaysia confirm malas nak pergi lading kan, tapi kami excited kot. Kenapa?? 


Saat yang dinantikan nak tengok real spesis haiwan kebanggaan di Australia iaitu Koala dan Kangaroo!!







Then, kami berpeluang untuk lunch di situ. Boleh pilih nak makan apa. Tak silap fatin ada 3main dishes. Australia memang dah femes dengan dagingkan, so fatin try BBQ steak. Memang sedap lah, daging lembut dan manis. Kalau bab makan dekat oversea nie memang orang takut kan.


Beruntung bila pergi dengan company, jadi semua dah diurus siap oleh travel agency untuk sediakan makanan HALAL kepada kami. 


Kalau kita pergi sendiri alamatnya, kos untuk makan mesti kena catu. Sebab nak jimat dan berwaspada! Tapi kami pilih jer nak makan ape, takde masalah sebab semua dah DITANGGUNG PERCUMA!! 
















Habis aktiviti di ladang, kami gerak ke hotel untuk check in penginapan iaitu Outrigger Surfers Paradise Hotel. Nanti fatin sediakan satu entry khas untuk cerita tentang hotel penginapan pula ye..


Semua orang berpeluang untuk merasai percutian terindah dengan layanan 5bintang nie, next FREE TRIP Insyallah kita akan ke SHANGHAI pula.

Macam mana fatin boleh dapatkan peluang nie…??

Fatin sudi share dengan anda pengalaman nie. Jadi boleh direct whatsapp/pm fatin untuk details..



Love by,

Fatin Zaini
+6019.4481391

fatinzaini23@gmail.com

Comments

Popular Posts