Posts

Showing posts from August, 2022

BismillahiMasyaAllah Alhamdulilah

Image
BismillahiMasyaAllah Syukur Alhamdulilah, tarikh hari nie adalah tarikh yang agak istimewa untuk owner blog nie.. Gittew.  Semoga Allah limpahkan rahmat, diluaskan rezeki seluas langit dan lautan & diberkati hidup dunia akhirat. Insha-Allah aamin Ya Mujib. 

TIPS RUMAH KEKAL WANGI

Image
Jom wangikan rumah...sis belek2 baca di internet dan jumpa 4 tips ni. So, kita letak sini kita amalkan ramai-ramai. Good luck you all and good luck to me 🤣🤣 1. Habuk Tak Melekat Pada Perabot ❤ Bahan-Bahan: 1 penutup pelembut fabrik 10 cawan air Caranya mudah sahaja. Bancuh kedua bahan ini hingga sebati kemudian lapkan pada semua perabot kesayangan anda. Cara ini buat perabot tidak mudah lekat habuk malah rumah juga berbau lebih harum 2. Kilatkan Lantai Rumah ❤ Lantai melekit memang buat rasa tak selesa lebih-lebih lagi apabila selepas proses memasak selesai. Jangan buang masa sebaliknya cuba cara ini sekarang. Bahan-Bahan: 1 penutup pencuci lantai Cuka Air panas Mulakan dengan menyapu sampah terlebih dahulu hingga sampah dan habuk dibersihkan. Satukan kesemua bahan di atas dan mulakan mengemop pada lantai. Hasilnya lantai lebih licin dan berkilat seperti baru menukar jubin. Kena cuba! 3.Wangikan Rumah ❤ Selain menggunakan penyegar udara bagi membolehkan udara keluar masuk, cubalah gu

Iktibar | Hidup Jangan Sombong!

Image
 Allahu Akbar 😢, jemput baca..  "Saya ni susah bangun pagi. Sampai sekarang mak saya masih kejutkan saya. Kadang-kadang pakaian tu bertimbun. Saya jenis kerja bertangguh. Kalau pasal solat jangan tanyalah. Lama-lama sekali boleh lah solat di awal waktu. Solat-solat sunat tu memang taklah. Puasa sunat lagi tak." Ada ke orang masa interview cerita kelemahan diri dia? Mana ada. Kalau boleh tipu, nak je dia tipu untuk sorok kelemahan diri dia. Tapi kita dengan ALLAH , kita tak boleh tipu. Kita tak boleh lari. ALLAH kenal kita. ALLAH tahu semua yang kita buat. ALLAH tahu apa yang kita pendam di dalam hati kita. ALLAH tahu apa yang kita fikir. ALLAH tahu apa yang kita rasa. Kita tak boleh tipu dengan ALLAH. Kita tak boleh tipu Tuhan kita. Kita boleh tipu diri sendiri. Ramai orang menipu diri sendiri. Dia kata dia bahagia, sebenarnya dia tak bahagia. Bahagia yang sebenar apabila kita benar-benar kembali kepada ALLAH. Bahagia yang sebenar bila kita tahu tujuan hidup kita. Tujuan hid

Pesanan Ikhlas

Untuk makluman semua, SEGALA IKLAN PROMOSI berkaitan produk atau NOMBOR TELEFON yang ada SEBELUM TAHUN 2022 TIDAK LAGI digunakan & berurusan ye. Semua entry yang ada didalam blog akan dijadikan sebagai kenangan. Mohon maaf sekiranya ada mana-mana entries yang kurang sopan atau ada unsur yang tak sepatutnya atau ada kisah-kisah yang membuka aib mana-mana pihak. If uguys rasa tak selesa dengan entry tersebut boleh komen diruangan "Posting Entry Blog @ email" untuk di edit semula atau padam post tuh. Sorry sangat-sangat ye guys..