Look Exclusive, Work Effective


"To feel good, you must look good. To look good, you must look healthy."

Orang yang bahagia adalah orang yang kelihatan yakin dengan penampilan diri. Perasaan memainkan peranan penting dalam keterampilan seseorang. Perasaan gembira dan ceria akan melahirkan penampilan kita menjadi lebih menarik.

Oleh itu, tahap kesihatan kita sangat mempengaruhi keserian wajah dan perasaan. Jagalah kesihatan kita dengan mematuhi tip-tip kesihatan di samping mengamalkan gaya hidup sihat serta pemakanan yang baik.

Renungan bersama, "Healthy body, healthy mind" kerana kebahagiaan bergantung kepada kesihatan yang baik, badan yang cergas dan minda yang sihat.

-petikan khas dari sumber bacaan-

Based on my habits:-
  • Bangun pagi sebelum pergi toilet, fatin akan minum air kosong dulu. Penah baca satu kajian menyatakan enzim air liur kita time nie it's really good for our body. Dalam hadis pun dah ada tulis.
  • Time mandi, fatin suka jirus air dari kaki dulu baru naik ke atas. Katanya boleh bantu untuk kurangkan sakit kepala dan panas dalam badan. Betul, menjadi.
  • Jangan mandi lewat-lewat malam yee coz tak bagus untuk badan kita. Mak selalu bising kalau bab nie. Haha.
  • Time makan, minum air dulu sikit then baru makan. Habiskan makanan dulu, selepas 15minit kemudian baru minum air semula. Tak bagus untuk perut.
  • Sarapan pagi makan lebih sikit, tengah hari sedang, dinner sebelum pukul 8malam, supper kalau teruk sangat laparnya cari laa biskut or whatelse. Mak punya duty before pukul 8 jer operasi.
  • Penjagaan muka, oh dulu sangat pemalas! Now, baru berjinak dengan beauty skincare and hot produts from Premium Beautiful. So, i'm desperate to know more details about skincare's tips. -sedia maklum-
Simple kan? Ada lagi laa a few things tak story kat atas tuh. Hehe, next entry yee dearss.. 

Jadi, anda mempunyai tips kesihatan yang best dan menarik??! Jom kita kongsi bersama, ^_^

notakaki: if uols perasan ada perubahan dalam fatinzaini.com. hope uols sukeee yee.. masih mood belajar tentang blog..huhu


Love by,

Fatin Zaini

o_0

No comments:

7 Jenis Rehat Yang Perlu Kamu Amalkan

Assalamulaikum dan salam semua, Dalam tengah mood tak berapa nak okay tetiba jumpa tips 7 Jenis Rehat Yang Perlu Kamu Amalkan.  Bila baca sa...