Visit Korea 2013 #GLAMJOURNEYS

Assalamualaikum dan salam semua.

Tepat pukul 8 malam pada 16 September 2013. KLIA dibanjiri dengan gelombang hijau. GLAMpreneurs semua pakai our official Korea shirt and green pants. K-pop style gituu hehe. Sampai Seoul, first tempat kami pergi ialah Dongdaemun for shopping. So jom enjoy the pictures..


Ladies and gentlemenPernah tak kita bayangkan satu perasaan apabila kita ingin bercuti dengan keluarga, kawan-kawan yang boleh memuatkan hampir 1 1/2 perut kapal terbang adalah orang yang kita kenali???

Jadi, itulah yang dikatakan our big family as a GLAMpreneurs under Green Leaders Academy Malaysia.

Percutian ditaja 90% daripada syarikat (termasuk transportion, penginapan dan makan minum) dan 10% adalah duit shopping dari kita sendiri hasil bonus yang diperolehi daripada syarikat. 

Hanya diri dan duit shopping saja yang patut dan perlu difikirkan jika kita pergi melancong. 

Perkara yang selalu menjadi kebimbingan ramai pihak adalah isu makanan HALAL di negara orang. 

Dalam percutian nie, kita sebagai peserta tidak perlu risau atau was-was lagi tentang perkara nie. 

Kerana semuanya telah diatur dan telah disahkan HALAL. 

Alangkah happynya bila kita diraikan seperti para VIP yang datang dari jauh untuk bercuti di tempat orang.

Ramai di antara kita yang suka melancong ke luar negara kan!! Bagi yang berkemampuan ianya tidak menjadi satu masalah untuk mereka pergi melancong secara 5 Bintang. 

Tapi bagaimana pula bagi kita yang hanya bajet mampu pergi dan melawat dengan "pakej bajet"??? 

Sudah pasti tiada kepuasan untuk berhibur di tempat orang.Tapi bayangkan jika kita daripada kelompok biasa-biasa tetapi berpeluang merasai package 5 Stars treatment dalam setiap percutian ke luar negara secara PERCUMA??! 


Adakah kita akan lepaskan peluang begitu saja??

Adakah kita masih merungut tiada kemudahan yang sempurna untuk kita??

Adakah kita akan merasakan ianya satu pembaziran??

Adakah kita rasa kita tidak layak dengan peluang sedia ada??

Semuanya telah terjawab apabila kami para usahawan yang berasal daripada profile background biasa-biasa dapat merebut semua manfaat yang di atas. 

Kami bukan golongan yang berada mahupun berstatus tinggi. Tapi kami menghargai setiap titik peluh kami dalam berbisnes secara fulltime/part-time bersama 


GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA.

Paling mengembirakan apabila bagi yang sudah berkahwin, mereka dapat menikmati Pakej Honeymoon bersama pasangan secara PERCUMA juga daripada syarikat.Fatin mungkin belum berkahwin dan berpeluang merasai seperti pasangan yang berkahwin.

Tapi ianya tidak menjadi satu masalah kerana kami berpeluang menghiburkan diri seperti bergambar, shopping, makan, enjoy bersama-sama rakan business yang still single.Umpama petikan lagu Teman Pengganti - Black ft Malique

Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luahCuba kita bayangkan lagi bagaimana perasaan kita apabila dapat menikmati saat-saat indah ini bersama orang yang kita sayang. 

Sudah pasti kita kan berasa sangat teruja dan menghargai setiap peluang yang ada.Bukan hanya boleh shopping, berhibur dan melawat tempat-tempat menarik saja di Korea. 

Tetapi kami berpeluang meraikan mood beraya di sana dalam GALA DINNER yang ditaja oleh pihak syarikat sebagai kenangan manis beraya di tempat orang.
Turut dihiburkan oleh artis Korea K-Pop yang sudah semestinya menjadi kegilaan ramai orang.. :)
This was our group photo, 

Complete and ready to rawk Korea!


GO GLAM GO!
GO GREEN GO!
See you for the next trip soon !!!Fatin Zaini
+6019-4481391
fatinzaini23@gmail.com


No comments:

7 Jenis Rehat Yang Perlu Kamu Amalkan

Assalamulaikum dan salam semua, Dalam tengah mood tak berapa nak okay tetiba jumpa tips 7 Jenis Rehat Yang Perlu Kamu Amalkan.  Bila baca sa...