Bahaya Aircond Kereta Terhadap KesihatanAssalamualaikum wbt dan salam semua.


Toksin itu adalah carcinogen. Ia dapat diketahui dengan bau yang keluar daripada haba bahan-bahan plastikdi dalam kereta. Selain daripada kanser , ia boleh menjadi racun untuk merosakkan tulang. 

Kesannya adalah anemia serta mengurangkan sel darah putih. Boleh menyebabkan Leukemia dan menjadi punca keguguran bayi dalam kandungan jika ianya berlarutan.Benzene yang terdedah telah ditetapkan kadar yang diluluskan iaitu 50 mg untuk setiap kaki persegi. Kereta jika diletakkan di kawasan yang berbumbung dengan tingkap tertutup dapat menghasilkan 400 ke 800 mg Benzene. Oleh itu, jika kereta diletakkan di kawasan yang terdedah serta tingkap yang tertutup, tahap Benzene boleh mencapai 2000 ke 4000 mg sekaligus penumpang-penumpang di dalam kereta akan menyedut toksik yang sangat banyak tanpa mereka sedari.Untuk mengelakkan daripada terjadinya perkara-perkara yang tidak diingini, anda dinasihati untuk membuka tingkap ataupun pintu terlebih dahulu supaya dapat memberikan udara dari dalam keluar. 

Benzene merupakan sejenis toksik yang boleh merosakkan buah pinggang serta hati dan amat sukar pula bagi sistem tubuh manusia untuk mengeluarkan toksik tersebut dari badan.


Selain itu juga, anda boleh cuba menggunakan satu lagi alternatif yang membantu purify udara dalam kereta. Iaitu Biozone Car Sterilizer. Mudah digunakan dan sangat efektif.


Antara kebaikan dengan Biozone Car Sterilizer :-
  • Mernggunakan teknologi "cold plasma" Jepun yang menggabungkan oksigen dan ion dalam udara untuk menghasilkan ozon (O3).
  • Membasmi kuman yang boleh menyebabkan masalah pernafasan dengan berkesan, mencegah bakteria dan jangkitan virus.
  • Menguraikan VOC dalam  kereta misalnya formldehid, benzena, ammonia, menyingkirkan bau tembakau, bau durian, muntah bayi, bau masam air tumpah dan sebagainya.
  • Membersihkan dan menyegarkan udara dalam kereta.
  • Ringan, mudah alih dan mudah digunakan.
  • Selamat, mesra alam dan tidak memerlukan penyelenggaraan.
  • Jaminan bertahan dalam tempoh 3tahun penggunaan secara baik


Cara Penggunaan :-
Masukkan Biozone Car Sterilizer ke dalam soket pemetik api roko dan ia akan dihidupkan (bulb akan menyala).

Ingin mendapatkannya..?


Hanya MYR 170.00 / seunit
Warantty 1tahun

+6019-4481391


No comments:

7 Jenis Rehat Yang Perlu Kamu Amalkan

Assalamulaikum dan salam semua, Dalam tengah mood tak berapa nak okay tetiba jumpa tips 7 Jenis Rehat Yang Perlu Kamu Amalkan.  Bila baca sa...