Tips | Mutiara Kata Untukmu


1) Tiada manusia yang berjaya dalam semua yang dilakukannya dan kewujudan kita ini sebenarnya mesti menempuh kegagalan. Yang penting ialah kita tidak menjadi lemah semasa kegagalan itu terjadi dan kekalkan usaha hingga ke akhir hayat.

2) Sokong mereka yang kuat, galakkan mereka yang pemalu, ingatkan mereka yang cuai, dan beri amaran kepada mereka yang menentang.

3) Saya hanyalah seorang manusia, tetapi saya adalah seseorang. Saya tidak dapat melakukan segalanya, tetapi saya dapat melakukan sesuatu. Saya tidak akan menolak melakukan sesuatu yang dapat saya lakukan

4) Mulailah BERMIMPI, BELAJAR, MERANCANG DAN BEKERJA untuk apa yang anda inginkan hari ini. Potensi anda akan membuat ruang bagi pencapaian mimpi-mimpi anda, dan kejayaan anda akan membawa nilai dan kesenangan bagi diri anda dan semua orang yang ada disekitar anda.

5) Tersenyum sangatlah mudah pada saat keadaan baik. Namun cabaran sebenarnya adalah untuk ‘menjaga’ senyuman itu disaat keadaan memburuk.

6) Sudahkah anda tersenyum hari ini? Jangan biarkan masalah membuatmu lupa bahawa sebuah senyuman mampu meringankannya.No comments:

Doa Hilangkan Ketakutan Keresahan

Ketakutan adalah satu fitrah, kita tak perlu takut kerana ada perasaan takut. Situasi atau jalan cerita yang sama boleh beri kesan takut ata...