Info Jamu Kunyit Asam Sirih

Detoksifikasi
Manfaat utama dari amalam air kunyit asam adalah untuk membantu proses detoksifikasi di dalam tubuh. Kunyit memiliki kemampuan untuk mengeluarkan racun di dalam tubuh sehingga tubuh anda pun akan lebih sihat.

Mengawal berat badan
Bagi anda yang ingin menjaga berat badan, amalah minuman kunyit asam. Minuman ini mampu menekan nafsu makan anda sehingga anda pun terhindar dari keinginan mengamalkan makanan secara berlebih.

Menyembuhkan infeksi luka
Kunyit memiliki sifat anti bakteria sehingga mampu membunuh bakteri penyebab infeksi. Kunyit juga mampu membersihkan luka anda.

Painkiller
Selain memiliki sifat anti bakteria, kunyit juga memiliki sifat anti inflamasi. Sehingga minuman ini mampu menghilangkan rasa sakit atau sengal dalam tubuh.

Menyembuhkan infeksi kulit
Infeksi kulit kerana luka bakar, cedera, atau terpapar sinar matahari secara berlebihan dapat disembuhkan dengan rutin meminum air kunyit asam. Hal ini disebabkan kerana sifat anti inflamasi di dalam kunyit.

Mencerahkan kulit

Kerana kunyit mampu menghilangkan racun di dalam tubuh, maka hal ini juga akan kelihatan positif bagi kulit. Dengan rajin mengamalkan air kunyit asam, maka anda akan memiliki kulit yang bersih dan cerah.
Teringin untuk mencuba Jamu Kunyit Asam Sirih nie..?? Kini anda boleh mendapatkan melalui pos (seluruh Malaysia , Sabah dan Sarawak). Anda boleh hubungi fatin untuk order stok. Ini adalah jamu yang fresh kerana homemade daripada kenalan fatin yang berasal dari Indonesia.

Seeloknya dalam masa 2minggu saja boleh bertahan.Kenapa sekejap? Kerana dalam nie takda bahan pengawet. Sebab tu kena order bagi tahu awal-awal ye. :)
Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi fatin 

whatsapp atau telegram :  

+6016-472 9227

fatinzaini23@gmail.com

No comments:

Agen Kek Import Viral Sedap

Assalamualaikum dan hai semua, Mungkin korang dah familiar dengan KEK IMPORT dari oversea yang viral di media sosial Tiktok, Instagram dan F...