Doa Hilangkan Ketakutan Keresahan


Ketakutan adalah satu fitrah, kita tak perlu takut kerana ada perasaan takut. Situasi atau jalan cerita yang sama boleh beri kesan takut atau trauma yang berbeza mengikut individu. Allah meraikan semua perasaan dan tahap yang berbeza antara kita, paling utama ketakutan kita mestilah berasas dan sesuatu yang benar, bukan bayangan berlebihan yang dibisikkan hawa nafsu dan syaitan.

Doa daripada Nabi s.a.w untuk menguruskan ketakutan dan kesedihan dikongsikan di bawah👇

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم

اللهُم إِنِي أعُوذُ بِك مِن الهمِ والحزنِ وأعُوذُ بِك مِن العجزِ والكسلِ وأعُوذُ بِك مِن الجُبنِ والبُخلِ وأعُوذُ بِك

مِن غلبةِ الدينِ وقهرِ الرِجالِ


Maksud: “Ya ALLAH, aku berlindung padaMu dari rasa sedih dan gelisah, aku berlindung daripada sifat lemah dan malas dan aku berlindung padamu dari sikap pengecut dan bakhil dan aku berlindung dari cengkaman hutang dan penindasan orang,”

(Hadis Riwayat Abu Daud, no. 1555).




Petikan artikel ini daripada perkongsian Ustazah Asma’ Harun Official. #sahabatduniaakhirat

Agen Kek Import Viral Sedap

Assalamualaikum dan hai semua,

Mungkin korang dah familiar dengan KEK IMPORT dari oversea yang viral di media sosial Tiktok, Instagram dan Facebook ke??

Atau korang pernah dengar tapi belum cuba dan nak mencari dekat mana nak beli kek import ni..

So fatin nak update untuk sesiapa yang tengah mencari nak beli kek import nie tapi tak tahu macam mana nak beli.. Good news, fatin adalah salah seorang dealer yang menjual kek import viral nie secara directly. 

Untuk yang berdekatan dengan fatin sekitar Shah Alam especially area Kota Kemuning, Jalan Kebun,  Bandar Rimbayu, Eco Santuary, Telok Panglima Garang, Bandar Botanik Klang.. Korang boleh ja terus contact fatin ye.. Sebab fatin memang stay area sini ja.. 🙋🙋 

Tapi kalau yang jauh-jauh macam mana nak dapatkan kek import nie juga? It's okay, jangan risau.. Korang boleh ja contact fatin. Nanti fatin akan arrange order korang dengan team yang berdekatan dengan korang. Postage pun boleh, InshaAllah.. Boleh delivery atau self pickup juga tau.

Alamak sebelum terlupa, kalau ada yang berminat nak jadi agen juga ditempat korang atau nak buat side income sambil-sambil.. Boleh juga text fatin okay.. Nanti fatin assist details pasal nie. Actually sangat berbaloi dan high profit margin. Yes, memang dah ada agen. Tapi masih belum meluas. So, mana tau rezeki korang pulak boleh conquer orders area tempat korang kan. Boleh laa nak try.. 

Okay bawah nie details untuk contact untuk dapatkan kek import korang nie ye.. 😉


Instagram : >> Klik sini <<
Facebook : >> Klik sini <<
Linktre : >> Klik sini <<









Instagram @souqxasia


Facebook @souqxasia


Jemput juga Follow dan Like official pages souqxasia untuk dapatkan lebih info dan details produk ;)

TQ korang sudi spend masa singgah blog fatin..😊

Selamat Datang 2023

Assalamualaikum dan salam semua, 

Lama juga tak menulis dekat blog. Dari haritu dah bagitau nak kerap update blog. End up tak kesudah, last update bulan November 2022 juga update nye..


Sabar jela..


Memandangkan dah tahu memang yang blog nie masih lagi tak dapat nak istiqomah update. So kota just mana update mana yang sempat jela kan.


Berbalik kepada cerita tajuk asal nie, alhamdulilah hari nie dah pun kita masuk ke tahun 2023 secara rasminya.


Baik buruk, susah senang, perit getir hari-hari kita sebelum nie dah pun selamat kita lalui. Tak kisah apapun yang berlaku, kita tetap kena bersyukur apa yang kita hadap dan lalui. 


Untuk diri sendiri nie, takda apa yang ketara sangat. Hidup masih lagi banyak kekurangan dan kelemahan yang perlu diperbaiki. Memang betul tiap apa yang berlaku ada fasa proses untuk kita lalui. Jadi kita yang kena belajar untuk bertenang dan lalui apapun situasi yang kita hadapi nie sebaik mungkin.


Jadi selamat menyambut tahun baru 2023 untuk semua. Didoakan semoga Allah permudahkan segala urusan kita, dapat istiqomah dalam beribadah, sentiasa perbaharui kelemahan dan kekurangan diri, dapat belajar menjadi seseorang yang terbaik untuk diri sendiri. InshaAllah aamin.


 

Doa Hilangkan Ketakutan Keresahan

Ketakutan adalah satu fitrah, kita tak perlu takut kerana ada perasaan takut. Situasi atau jalan cerita yang sama boleh beri kesan takut ata...